Mostrar...

I fredags åkte jag och mamma in till stan och mötte upp moster Frida. Jag var helt tagen av att vara inne i stan, man märker att jag inte är van med det och bor på landet. Jag satt i vagnen och stirrade hela tiden på allt som hände runtomkring mig. Vi satte oss i gallerian och åt en lunch innan vi begav oss hem igen. Jag somnade i bilen hem trött efter alla intryck i stan.
Kvällen tillbringade jag med pappa då mamma var ute och klippte gräset och vattnade och fixade på tomten.

Sitter i mammas och pappas säng.

Idag lördag kom moster Linda från gotland, de ska bo hos oss tills på tisdag då moster Lina tar studenten. Många mostrar är det. Den enda mostern som inte är hemma är Emma som bor i London. Mamma, pappa och jag har varit ute hela dagen, vi har tagit en promenad och tittat på hästarna och köpt glass i grantomta kiosken. Det är så härligt att bara ha en klänning på sig och slippa alla kläder. Öva på att sitta är något jag gör varje dag och jag gör framsteg måste jag säga.

Japp ni ser rätt det är bondgårdboken jag läser. Inte så ovanligt, jag älskar den boken.

I morgon blir det mys med alla mostrar i velamsund.

Kram

Blåsväder....

Fy vilken blåst, jag blåser bort. Idag har mormor varit här hela dagen super mysigt, jag fick paket med kläder i som jag öppande själv. Hon kom ut med med bussen till lunch och stannde och åt middag med oss och åkte hem när jag somnat. Pappa är ute med kunder ikväll. Mormor och jag har lekt och gått en promenad i blåsten. Nya projektet hemma nu är vår altan som byggs. Det innebär att kl 07 varje morgon är det full rulle både på mig och utanför huset med altanbygget. Mamma och pappa är en aningens trötta just nu, ringarna under ögonen blir allt mer tydliga liksom.

Igår var vi i velamsund med mammagruppen. Vi gick först en promenad som inte blev så lång eftersom det var fullt av mygg i skogen. Sen satte vi oss vid en sjö och hade picnick super mysigt. Nästan alla  bebisvänner kan sitta nu och har blivit så stora. Jag sov min em vila under picnicken så för mammas del var det lugnt och skönt. På kvällen hade pappa det lite körigt, mamma var ute och åt med en vän och pappa tog hand om mig och Elsa. Samtidigt som Gösta (pappas morbor) var här och tappetserade om sovrummet. Heja pappa!!!
Idag har vi varit rätt dåliga på att ta bilder.

Kram

Gåstol.

Idag åkte jag och mamma och köpte mig en gåstol. Vi hittade en på blocket för 300kr, som hittat. Den kan både låta och spela musik den är min nya favorit bland mina saker. Jag har inte kommit på hur man går framåt utan hoppar mest, Berra är mitt lockbete för att gå framåt.

Jag i min nya gåstol.

Lite orange i hyn av moroten jag äter i maten, eftersom det är samma mat varje dag....

Jag och mamma åkte ner till grisslinge och mötte pappa och åt en lunch på nya stället där. När vi kom hem mötte vi Ronja och gick till Bosses backe och hade lite picknik med yougurt, mycket mysigt när det varit så varmt idag. Jag har haft korbyxor hela dagen super härligt. Provade att äta lax med potatis idag men det gick inte, fy vilka miner jag gjorde=) vi får fortsätta med nudlar med grönsaker och skinka. När jag skulle sova idag på dagen fick jag en liten gråtattack och stora krokodil tårar rann ner för kinderna. Det är inte ofta jag gråter på det sättet så då är det mysigt att ha en famn att krypa upp i och bli tröstad och den här gången blev det pappa som blev den tröstande famnen.

Kram

Stallet och hästar...

Idag har jag och mamma och pappa moster Lina varit i stallet ute på siggesta gård. Jag verkar ha ärvt hästintresset av mamma för jag blir helt galen när jag ser hästar eller djur över lag. Vi gick en tripp genom stallet och tittade på alla runda ponnysar. Mycket söta!!! Pappa var livrädd och stannade utanför stallet. Det fanns även getter och höner som var spännande. Elsa min kompis var också med men hon var inte lika intresserad av djuren så jag och mamma gick lite själva. Fanns även lite "Berror" där dvs katter, mycket populärt.

Veckan i sommar då vi ska till moster Linda på gotland kommer att bli mitt mecka med alla djuren. Måste ta det försiktigt med Bilbo bara, jag kan inte klappa själv för det blir lätt lite hårda tag vilket djuren inte uppskattar. Tyvärr glömde vi kameran idag så bilder blev inte tagna. Ikväll blir det att vara med mamma, pappa ska spela kvällsgolf med Elsas pappa. Tur att vi bor nära golfbanan så det inte tar så lång tid att gå en golfrunda, för mycket golf blir det för pappa =) Men det är han värd efter allt slit med tomten och målning av huset i helgen.

En bild från igår lägger vi in i alla fall.

/Ellen

Lång helg!!!

Skönt med långhelg. Pappa har varit ledig från i torsdags. I onsdags kom 11,5ton med jord till vår slänt bakom huset som mamma och pappa, moster Lina har skottat ut och sått gräs på. Jag har varit snäll och suttit i vagnen och tittat på för det mesta. Men idag lördag så var det så dåligt väder så vi begav oss till Forum och bytte lite kläder som jag fick av morfars syster(alltså mammas faster) som var på besök från Härnösand. Det var lite stora så vi bytte dem till en storlek som jag kan ha nu. Super fina kläder. De var här på fika i fredags, jag var lite nyvaken och tyckte det var sådär med besöket och somnade om när de gick.

Jag och mamma viker tvätt på golvet.


Mamma har hittat en sak som jag tycker om att äta och det är små yougurtburkar för barn. Ja vi vet att man inte ska äta för mycket mjölkprodukter men det är så goda och man får passa på när jag tycker om något. Matfavoriten är nudlar med grönsaker från Hipp, vilket gör mamma gaaaalen för den förstör alla kläder. Fläckarna går inte bort i tvätten. Nu har vi införskaffat oss en haklapp som det är ärmar på så kläderna ska bli lite mindre förstörda men det är endå inte bra. Suck!

Idag har mamma och jag suttit på golvet och vikt tvätt medans pappa kollade på Hammarby fotboll. Jag tränade på att sitta medans vi vek tvätten. Nya grejen är att ta mina fötter och smaka på dem...

äter på mina fötter.

Kram


Tänder och gnäll.

Nu har det varit lite tråkiga dagar med regn. Vart ingen mammaträff idag heller. Då fick mamma lite panik eftersom jag är lite jobbig just nu. Jag tror jag börjar få tänder eftersom jag sträcker upp händerna efter mamma hela tiden när jag är på golvet och säger mamamama hela tiden vilket är väldigt jobbigt för mamma hela dagarna. Jag biter även på saker hela tiden och dregglar så nog är det tänder på väg.
Vi skulle gå ner till kyrkan och sjunga kl 13 men när vi kom dit var det slut för sommaren. Jaha vad gör vad man då??? Jo vi gick hem till Sussie och Ronja och tog en fika.

Jag äter mat själv, då blir det rätt ner i badet efteråt.

När vi gick hem från Ronja gick vi förbi Elsa min kompis men jag var mest rädd för henne idag så det var ett kort besök. Pappa är och besiktar och servar mammas bil ikväll och kommer hem sent så mamma, jag och Berra är ensamma.
I morgon blir det rytmik med stora barnen som är 7-10mån, sen ska mamma ut och jag och pappa ska vara själva.

Kram

Målar helg av huset.

I helgen har vi målat på huset. Jag har legat på gräset och kikat när pappa och moster Lina målat. Mamma har målat en tavelram hela helgen. Ja det tar sin tid när man ska passa mig också. Mycket sol och mycket utevistelse har det varit i helgen.
Idag har farfar varit på besök en stund. Sen åkte jag och mamma till morfar på middag. Hos morfar badade jag fötterna i poolen som dock bara var 16grader varm eller kall.... Så om jag blir snorig nu så vet vi var det kommer ifrån =)

Morfar badar mig i poolen.

Vi åt en middag utomhus och jag åt mest bröd. Att äta mat har inte gått något vidare i helgen men vi hoppas på en bättre vecka denna vecka som kommer. När jag inte äter blir jag så grinig och det är lite påfrestande att umgås med mig då tycker mamma. Nu blir det en vecka då jag kommer att vara mycket själv med pappa för mamma har planer på kvällarna, vilket inte är så vanligt just nu...

Berra har också njutit av solen i helgen, men inomhus.
/Ellen

Besök på mammas jobb.

Idag har vi varit på mammas jobb och hälsat på. Jag var glad hela tiden och log när folk hälsade på mig. Det vi för höra mest är: men GUD vad lik hon är Fredrik. Ja jag är nog väldigt lik pappa helt enkelt. Vi åt lunch med några av mammas kollegor och även Julia och Silje som också är hemma och mammalediga. Jag blir så glad av att se andra barn men bara på avstånd dock.
Jag och Julia satt i varsin stol och åt lunch det gick super bra, lite svårt att äta när det är så mycket att titta på bara. Mamma vart helt svettig och slut efter ha varit på jobbet, många som ska hälsa och prata med oss. När vi kom hem la vi oss i sängen och läste en bok om kaninen och hans vänner. Jag tycker det är mysigt när mamma läser, då ligger helt stilla och lyssnar, men boken får inte vara för lång för då tröttnar jag.

Jag och Julia äter lunch.

En brödbit att suga på är fina grejer....

Igår var mormor och gammelmormor här hela dagen. Vi åt lunch och lekte hela dagen, mysigt! När de åkt hem gick jag och mamma ut en sväng och satte oss i sandlådan med Elsa (grannen). Ganska kul att hålla på med sanden med händerna.


Jag och mormor leker i soffan.


Kram

promenad i mörtnäs

Igår var vi på promenad i mörtnäs med alla mammor och barn. Jag somnade i vagnen och vaknade efter ca 40min och satt upp i vagnen och tittade resten av vägen. Det blir många stopp när man är 7 mammor och 7bebisar som är ute och går samtidigt. Jag ville ha en slurk vällning efter vägen någon villa amma vid en stubbe ja det tar sin tid. Efter promenaden gick vi till till Sebastian och Jennie och fikade med alla bebisar. Jag tycker om att sitta och titta på alla andra och efter ett tag vågar jag prata lite och busa men man måste kolla av läget innan.

Idag kommer mormor och gammelmormor över på lunch det ska bli mysigt det var en stund sen vi träffade dem. Jag är i alla fall bättre från förkylningen och har ingen feber vilket är skönt. Lina min ena moster ska passa mig ikväll när jag somnat för natten, mamma och pappa ska åka och hämta en säng och sängbord de köpt på blocket. Eller rättaresagt mamma köpt..... Nu ska vi bara bli av med våran gammlal säng också.


Övar på att sitta..

Solen skiner och det blir nog att sitta ute idag på altanen och äta lunch.

/Ellen


Förkylning och 6mån firing....

Efter mamma varit förkyld vart jag det. Snorig näsa och på nätterna har jag haft lite lätt krupp. Jag har sovit inne hos mamma och pappa nu på nätterna eftersom huvudet ska vara högt och fönstret har varit öppet för att det ska vara lättare och andas. Hoppas det inte håller i så länge och att jag blir frisk snart. I helgen har vi bara tagit det lugnt och varit hemma. Farmor var hos mig i lördags så mamma och pappa kunde åka iväg själva och fixa lite saker, det gick super bra. Jag sov mest eftersom jag inte mådde helt bra så farmor var ltie rastlös här hemma.

Titta på sig själv i spegeln är en favorit.

Idag söndag skulle vi åkt till siggesta gård som ligger här ute och tittat på djuren, men eftersom regnet kom just när vi skulle åka så vart det att stanna hemma och tvätta fönster i stället. Jag blir 6mån idag!!!!!!! så stor, mamma kan inte fatta att tiden gått så fort. Det som är lite lustigt är att jag börjat äta mer nu under tiden jag varit sjuk. Jag åt en halv burk med biffstroganof idag mycket gott.Jag vet inte hur man ska göra när man inte vill ha mer mat så jag gör kväljningsrefelxen då fattar man i alla fall. Mamma och jag tog ett bad i badkaret ikväll det var super kul att titta på vattnet och mina båtar som guppade runt. Mitt nya ljud eller grej är att ta fram tungan och spotta, mycket roligt men inte så uppskattat av andra.

ätit lite köttfärsås och spagetti.

Helgen går så fort, nu är det redan ny vecka och jag hoppas att alla i familjen ska vara friska.

/Ellen

förkylda..

Mamma och jag är super förkylda, mest mamma hon snorar och nyser hela tiden. Natten har varit minst sagt jobbig. Jag har vaknat 4 ggr och ligger och pratar och gurglar och vill inte somna om. Vilket gör att mamma blir lite lätt hysterisk. Pappa är i göteborg och kommer hem i morgon och då är tanken att mamma ska ut och dricka vin på kvällen. Men med detta snorande så får vi se hur det slutar.

igår hände något väldigt oväntat jag åt en halv burk spagetti och köttfärsås super gott. Mamma hoppas att vi hittat något som jag tycker om i matväg.
Nu tar jag mig även lite framåt när jag ligger på govlet, och kravlar i alla fall runt så nu kan man hitta mig överallt. SLUT PÅ LUGNET. Berra ligger risigt till eftersom jag tycker han är skit kul. Ett problem är dock att jag får katthår i munnen eftersom jag hittar allt skit på golvet och stoppar i munnen. Dagen idag bjuder nog på att vara hemma och snyta sig, ingen rytmik med andra ord.

Kram

Bvc besök och kaffe hos Ronja.

Idag har jag och mamma varit på bvc för att väga mig eftersom jag inte äter ett smack. Jag hade inte gått ner men min viktkurva börjar dala så det blir ett besök nästa vecka igen. Nu ska JAG bestämma vilka tider på dagen jag ska äta, vilket gör att mamma inte har något liv framöver eftersom allt kretsar kring mat mat mat. Det var idag när vi besökte Ronja som jag provade spagetti med köttfärsås och det visade sig att jag tyckte om det. Jag åt i alla fall ca 8 skedar vilket är bra för mig och jag spydde inte av det vilket också är bra. Min bvc sköterska såg lite bekymrad ut när hon såg hur jag slår bort flaskan hela tiden när jag åt. Inte bra så hon bara.

Kryper bakåt in i öppna spisen.

Full fokus på att ta sig fram.

Nog om mat. Veckan har varit lite lång eftersom det har varit tråkigt väder och mamma känt sig hängig men inte sura för det utan upp med morråren som Berra brukar säga....
Vi har i alla fall tagit oss en promenad varje dag på eftermiddagarna med någon kompis. Nu åker pappa till göteborg i några dagar så det blir jag och mamma som får leka själva. Tror vi ska försöka åka in på ett möte på jobbet på torsdag då måste jag sköta mig har mamma sagt. Efter det så blir det rytmik.

När mamma sjunger lilla snigeln för mig har jag börjat sjunga med, det låter mycket bra, älskar den låten.

Berra min idol hängandes på fönsterbrädan.

Kram

Krypa bakåt...

Ja nu har jag lärt mig krypa men det går bakåt och inte fram som jag vill. Men kämpar flera timmar om dagen på golvet hemma det gör jag så snart släpper det nog. Helgen har varit mysig men jag har nästan inte ätit någonting och då menar jag ingenting, ca 120ml ersättning varje dag blir det för min del.
Mamma kan inte annat en att bli orolig när man börjar skönja revbenen men det sägs att inget barn i Sverige svälter ihjäl så vad ska man göra.

Jag och mamma i Nacka Forum med tröjan som jag fick av moster Emma

Idag har vi köpt utemöbler till altanen jippie nu kan vi sitta ute och äta. Morfar och den andra mormorn var förbi och åt lunch idag. Lena (den andra mormorn) hade gjort super god sallad och jag åt bröd det var mycket gott. Är lite lik min kusin där, tycker om devos...

I lördags hjälpte jag mamma att kratta på tomten. Jag hängde i bärselet och tog tag i krattan och hjälpte till när mamma försökte kratta upp löven. Det slutade med att jag fick sitta och vara åskådare i vagnen i stället., det var också rätt ok tills grannen kom förbi och var lite för högljud då vart det kaos och slutade i skrik. Det som jag tycker är super kul är att se på mig själv i spegeln.

Så här trött blir man efter en dag där man tränar på att krypa. jag ligger i sängen och kl är 19.

Våra fina utemöbler, nyoljade.
/ Ellen

RSS 2.0