skansen

Idag har vi varit på skansen och tittat på alla djuren med min kompis Elsa. Det som var roligast att titta på var björnungarna och kaninerna som sprang runt, (och alla barnen). Jag har varit på super humör hela dagen och ätit som en häst. Till middag åt jag mammas köttfärsås och spagetti och det var supergott. Men efter alla intryck under dagen så var jag rätt trött när vi kom hem och somnade innan kl 19.





Jag och pappa tittar på älgen.

I lördgas sov jag över hos morfar för mamma och pappa var ute en sväng. Allt gick super bra, och jag var helt slut när jag kom hem på söndagen och sov 2 timmar, men roligt hade jag haft det.

Mamma börjar känna sig lite sjuk men hoppas bara att det är lite trötthet som gör att det värker i kroppen. Denna veckan ska vi åka till landet på torsdag. Hoppas vi blir skonade från alla myggen som är däruppe och att vi får fint väder annars finns det inte så mycket att göra.

En bild över stockholm från djurgårdsbåten.
Kram


kryper överallt

Ja det är det jag gör på dagarna kryper och kryper och snabbare går det för varje dag. Idag letade mamma efter mig och då satt jag under bordet och åt lite rester av min korv som jag åt till lunch.

Se upp här kommer jag..



När det blir tyst hemma har jag antingen rest mig mot något och gör något som jag inte får. Eller så sitter jag och viskar och tittar på mina händer och försöker vinka när någon kommer. Viska och vinka och dansa är något nytt som jag börjat med. Mamma blir lite glad att jag dansar när hon sjunger för mig, hon tror nog att jag tycker det låter bra då.... Annars är favorit låten rappapappapapppa ja vi vet inte vem som sjunger men den går på radio hela tiden, och när den kommer så skiner jag upp som en sol och gungar och dansar som aldrig förr.

I morgon ska vi in till stan och äta lunch och titta runt lite. Det är inte ofta vi är i stan, tror jag varit där 1gång i mitt liv. På lördag ska jag sova hos morfar och den andra mormorn för mamma och pappa ska till golfklubben och äta middag.

Kram


fika vid havet.

Å vad skönt det är med semester och att både mamma och pappa är hemma. Jag har rätt hett temprament just nu, och när det inte går som jag vill eller om jag inte får som jag vill så skriker jag rakt ut. Mamma brukar tänka: vart tog min lilla lugna blyga bebis vägen som inte sa halv sju????
Nu är det full rulle hemma, jag kryper överallt och ställer mig mot alla möbler som är i rätt höjd. Många blåmärken blir det för balansen finns inte riktigt ännu så jag ramlar rätt ordentligt.

Det bästa som finns är att kypa efter mamma vart hon en går och dra i byxbenet för att visa att jag vill komma upp i famnen. Får jag inte det (vilket jag inte alltid får eftersom mamma får väldigt ont i ryggen av att gå runt och bära mig) så blir det stora krokodiltårar och ett lite lätt utbrott. Mamma tycker det ska bli väldigt skönt att åka till göteborg två nätter och få andas ut lite...

Idag har vi vart i lillsved på ett litet café vid havet och ätit lunch, mycket mysigt och sött litet café. Jag åt bröd så det sprutade genom öronen, jag blir rätt arg om jag inte får smaka av mamma och pappa när de äter något. Dagen avslutades hemma. pappa skulle titta till mig när jag sov min em vila i vagnen för han tyckte att jag sovit lite väl länge, då satt jag upp i vagnen och bara log. Det händer så otroligt mycket just nu med mig så ingen hänger med riktigt. Tror det är därför mina nätter inte är helt hundra nu. Tänderna vill dock inte titta fram men det kliar och gör förbannat ont så det gör sitt med gnälligheten. Hoppas det snart går över så mammas hjärta inte behöver slå i 200 hela tiden pga stress över mitt gnäll.

Jag och mamma på café i lillsved.


kram

krypa..

Ja det går bara fortare och fortare nu när jag kryper (eller vad jag gör.)  Nu är det allt från att äta på toaborsten till att pilla på dvd, ja man måste hålla koll på mig hela tiden, vilket är lite ovant för mamma och pappa. Förut satte man mig på ett ställe och där satt jag stilla tills någon kom och tog upp mig. igår märkte jag även att jag kunde resa mig mot vardagsrumsbordet och ta allt som ligger på bordet, hmmm mycket finurligt. och om jag inte når sakerna så kan man ställa sig på tå och sträcka på sig för då når man lite längre.

På dagarna blir det mycket bad och sol nere vid stranden och grillning på kvällarna. Idag spelar pappa golf på morgonen och åkte hemifrån 06.40 och jag vaknade 06.10 och var super glad. Så jag och mamma tog en morgonpromenad med stavarna, jag hängde på magen i bärselét. Det börjar bli lite tungt att ha mig i bärselét nu men ett litet tag till fungerar det nog innan mammas rygg går av.
Resten av dagen blir det stranden med Elsa och några vänner till mamma och pappa som vi sedan ska grilla med ikväll.



Kram


stranden och Noel.

Idag var vi på stranden, jag, pappa och mamma. När vi låg där kom Noel min kompis, så vi lekte hela dagen och badade det var super kul att träffa honom, det var ett tag sen nu vi sågs. Stranden vi var på idag finns det ingen sand utan det är gräs, vilket mamma och pappa tänkte att det skulle vara skönare eftersom jag gärna äter 1kg sand annars. Men nej jag åt gräset istället. Ja, ja lite skit rensar magen... Gösta, pappas morbror var här idag och slipade våran trappa som ska målas om till vit. Mamma ville gärna hinna dammsuga innan jag började krypa runt i slipdammet men nej det hans inte med, så klart! Kaoset var totalt med slipdamm överallt.

Igår fyllde min moster Lina år och vi var där hela dagen och badade och åt så vi höll på att spricka, jag var som en solstråle hela dagen och log åt alla. Jag åt smörgåstårta med leverpastej mycket gott.


/ Ellen

Gammelmormor, mormor, morfar och den "andra mormorn"

Alla dem har jag träffat i helgen. I lördags kom gammelmormor och mormor på besök. Vi lekte ute hela dagen på gräsmattan och var nere vid parken och gungade, medans mamma och pappa fick vila någon timme. I natt har mamma sovit 4timmar eftersom jag vaknar hela tiden vilket leder till mycket trött mamma och pappa. Hoppas det är en period som snart är över.

Jag och gammelmormor läser bok.

Idag bar det av till morfar och "den andra mormorn". Vi badade och lekte massor och jag har varit på ett strålande humör hela dagen. Mamma och pappa fick vila i nästan 2 timmar medans morfar och Lena var ute och gick med mig. När vi kom tillbaka från promenaden åt vi glass och kakor och badade i poolen, super mysigt!

Jag äter glass.

Jag pappa och Berra myser i sängen, en bra avslutning på helgen.

På kvällen gick alla en promenad nere vid vattnet och tittade på alla båtar som åkte förbi. Jag fick smaka smultron som morfar hade plockat, även det gick ner och var helt ok. Dagen avslutades i bilen på vägen hem, jag somande på 2 min.

Tack för en super helg alla! Vad skulle man göra utan sina morföräldrar??


Ikea

I torsdags var jag mamma och mostrarna på ikea och vi var inte själva kan man säga... Fy vad folk. På kvällen åkte vi hem till farfar som har fyllt år och åt middag och lekte med kusinerna det var både spännande och lite läskigt på samma gång, men efter ett tag släppte och då var allt bra.

Idag kommer mormor på besök och ska sova över, så mamma och pappa ska sätta upp rullgardinerna som vi köpte på ikea, så mormor inte vaknar kl 03 pga ljuset i rummet. Igår fredag när jag somnat så åt mamma och pappa räkor och drack lite vin vilket resulterade i att mamma sitter på toa hela tiden. Vet inte vad det var i räkorna.

Nu har jag börjat prata och säga dadada och det gör jag även i sömnen så det är inte tyst i en minut här hemma, men hellre det en skriket säger mamma. Mitt kryp åka på rumpan grej blir bättre och bättre men det ser lite lustigt ut när jag tar mig fram över golvet.

i morgon blir det besök hos morfar hela dagen det var länge sen vi träffade dem.. Pappa kankse tar en golf.

Kram

sol och glass.

Idag har jag mamma och pappa varit i gustavsberg, nere vid hamnen och fikat med Elsa min kompis. Vi kommer bli två latte tjejer när vi blir stora... Vi satt på varsin stol och fikade i solen, jag fick smaka glass av pappa och tyckte det var super gott. Efter det gick vi en promenad och tittade på alla fina husen som ligger runt vattnet. Mamma och pappa gick även in på ittala outlet och hittade nya dricksglas eftersom ikeas inte håller så bra.

Smakar på pappas glass.

Mammas bästa barnaffär hade 40% rea så jag fick en super fin klänning med äpplen på, den kommer bli så fin i höst. Vi måste införskaffa oss lite kläder i stl 74, en så länge har vi fått ärva mycket kläder vilket är mycket uppskattat.
Dagen har varit bra, inget skrik och gråt och jag har lekt och övat på att krypa själv på golvet och på gräsmattan medans mamma fixade med syrénhäcken.

Jag och Elsa fikar.

/Kram

skrik skrik och åter skrik

Ja det är det jag gör hela dagarna nu, skriker. Mamma, pappa och Berra läggs snart in på psyket för det är väldigt jobbigt. idag har jag gråtit till och från hela tiden och när tårarna inte rullar så gnäller jag. Nu MÅSTE det vara tänder för dregglet bara rinner och biter jag i något så skriker jag. Jag fick en alvedon av mamma och somnade i hennes famn och när jag vaknade så var jag på ett bättre humör vilket var skönt för alla.

Nätterna ska vi inte tala om, jag vaknar och skriker då med så mycket sömn blir det inte. Hoppas det inte håller i allt för länge bara. Idag har vi varit hemma och fixat så mycket det går på tomten mellan skriken. Det kom 9ton sten som vi har lagt nedanför gräsmattan mot vägen, det vart super fint. Rensat ogräs och sått gräs har vi också hunnit med. Vi var även hos doktorn i morse, hade tid för kaskad spyorna kl 08.30. Allt gick bra och jag var super duktig sa ingenting men kissade ner doktorn totalt..... Vi ska avvakta till efter sommaren och se om det blivit bättre med spyorna annars skulle vi tillbaka. Doktorn hittade dock ett blåsljud på mitt hjärta men det var grad 1 och inget att oroa sig för vilket var skönt. Orkar inte mer saker nu. I morgon hoppas vi på fint väder så vi kan åka till stranden.

/Ellen

En bild från gotland.

Gotland!

Idag söndag kom vi hem från vår semester hos moster på gotland. Å vad bra vi haft det. Jag har badat i havet nästan varje dag och lekt med Bilbo som är mosters goldenretriver, vart med mamma i stallet. Det kan inte bli bättre. I lördags var jag och mamma och moster inne i Visby och åt lunch. Jag satt i egen stol och åt den nya grejen spagetti och köttfärsås och var på strålande humör hela dagen. Mamma var lite orolig att jag skulle skrika min glädjetjut eller vad det är för något jag börjat med, men det är väldigt högt och onda blickar får man från övriga gäster på ställen man är på. Men det vart bara ett sådant sen var jag tyst som en mus hela lunchen.

Det är min köttfärsås man ser längst ner till vänster....

Veckan vi varit på gotland har jag övat och övat på att krypa men jag har inte fått till det fören vi kom hem idag och jag faktiskt tog mina första krypsteg!!!! Nu hoppas mamma och pappa att jag inte blir lika arg och irreterad eftersom jag faktiskt kan börja ta mig runt på egen hand. Mitt humör det finns där om man säger så.... Ingen av oss ville åka hem från gotland men när man väl kommer hem så är det skönt, och det var super kul att se mina saker igen... I morgon är det bvc 8mån kontroll och på tisdag är det läkarbesök för kaskad spyorna som fortfarande kommer då och då. Sen får vi se vad vi gör resten av veckan.

Kram

jag och pappa badar i havet.




RSS 2.0