hej då!

Nu kommer ellenfrikadellen att läggas ner för mamma hinner inte riktigt detta mer. Nu är det jobb och dagis som gäller och den lilla tiden vi har tillsammans på kvällen får gå åt och mysa och leka istället. Mamma är helt slut efter att bara ha jobbat i två dagar och hur mycket som helst att göra på jobbet och man slits verkligen mellan två världar, jobb och lilla jag. Hon åker hemifrån halv sju så vi hinner inte ses på morgonen och hon kommer hem sent så någon timme hinner vi leka innan det är dax för nattningen. Blir nog bättre när hemarbetsplatsen är igång.
Jag och pappa ska njuta av ledigheten sista veckan innan dagis börjar nu.
Ha en bra valborg

Kram

farmor bus

Farmor och jag har busat i helgen och det var super mysigt och kul. Mamma och pappa var iväg på 30års fest så farmor kom hit och passade mig. Det enda mamma hörde från övervåningen idag när de försökte sova var: mamma! Pappa! Berra! ja de tre ordem går runt runt och tillslut känner folk att öronen trillar av. Mitt nya är att säga att allt är varmt. Maten är varm och vällingen är också varm så då får man blåsa.
Idag har jag lekt i min nya sandlåda som pappa byggt ihop till mig, å vad kul det var med en egen sandlåda. Vi har även tagit en cykeltur ner till grisslinge och fikat. Jag sitter bak på pappas cykel med en ny fin rosa hjälm som dock glider ner för ögonen hela tiden men bra ska den vara ifall vi faller i backen. Mamma har även storhandlat, planterat blommor och lekt med mig och där tog energin slut. Nu när kl är 20 tror jag alla kommer att gå och lägga sig.

Kram och god natt!

Vår

Å vilket väder det är och vad härligt att vara ute hela dagarna. Idag har vi grillat till middag det var super gott, jag åt korv och mamma och pappa kyckling. Vi är ute för de mesta på dagarna och busar och leker på tomten och i sandlådan. Tänk att nu är det inte långt kvar tills jag börjar på förskolan. Jag kommer nog att tycka det är super kul. Igår åkte vi till sickla och köpte vårskor till mig för jag höll på att flyta bort i mina vinterskor när det är så här varmt. Det vart ett par gympaskor i gortex som är super bra och kommer vara kanon på förskolan. Nu saknas bara ett par galonbyxor som vi måste köpa för mina är för korta och det är inte bra, även en märkpenna för att märka mina kläder måste inhandlas.

I helgen ska mamma jobba på fredag, sen kommer farmor på lördag och ska passa mig för att mamma och pappa ska på 30års fest hos Noels mamma. Hoppas det går bra för farmor, för jag är rätt knepig att få isäng just nu, jag är av den sorten som aldrig blir trött och tycker att sova är en onödig syssla. Så jag gör det jag är bäst på när jag inte vill sova och det är att snacka. Jag ligger brevid mamma eller pappa i sängen och rabblar alla ord jag kan för att inte somna, vilket kan ta upp till 40min. Ibland ger mamma och pappa upp och jag får då somna i vagnen som jag gör på dagarna. Ja det löser sig, på något sätt somnar jag alltid men man vet inte riktig när och hur. Spännande?!!!!

I morgon hoppas jag att mamma och jag kan plantera lite vårblommor i solen.

Kram

Lång helg

Helgen har varit så lång och trist. mamma har som tidigare nämnt legat sjuk och det har inte varit något roligt alls. Som tur var har man sina mostrar som ställer upp i vått och torrt. Frida kom ut till mamma och mig på fredagen och hjälpte till medans mamma låg under en filt på soffan och nös. Lördagen kände mamma sig bättre och hade ingen feber så vi åkte till morfar och lena som planerat men det vart ingen tjejmiddag för mamma så jag sov aldrig över utan vi åkte hem på kvällen. Jag hjälpte morfar att putsa på bilarna, först snöt jag mig i pappret jag fick sen putsade jag bilen, härligt! Jag har sett mamma snyta sig i så många dagar så jag tror att det är det papper endast används till =). Vi åt en apelsin idag och nu snappar jag upp ord hela tiden för rätt som det var så pekade jag på apelsinen och sa: sin! Jag kan så många ord nu och kan verkligen göra mig förstådd många gånger.

Idag söndag skulle vi hem till Noel och grilla korv, men han ringde i morse och var sjuk igen stackaren. Så det vart ingen korvgrillning för oss. Men vi städade ur pappas bil på fm, bakade bullar och var ute på em i solen och åt nybakta bullar och mjölk. Alla barnen på gatan var ute och cyklade och lekte så det var super mysigt. Mamma passade på att kratta lite på gräsmattan som ser ut som sju svåra år men tar sig nog till sommaren. Grannen Stella kom fram och gav oss en tussilago som hon hittat, då är det verklien vår och det är så underbart. Vid 17 kom pappa hem, å vad det var kul att se honom igen efter några dagar (som känns som sju år).

Veckan som kommer ska mamma eller pappa på möte på mitt dagis, sen måste jag följa med mamma in på möte på hennes jobb och då har jag blivit tillsagd att rita under tiden. Hoppas jag är ritsugen!!!!

Kram




mamma sjuk

Pappa åkte till Åre idag och mamma vaknade med feber och en super snorig näsa. Vad gör man? jo man tar maxdos alvedon för att klara detta samt nässpray och näsdukar. Vi hoppas det går över fort och att jag klarar mig utan att bli sjuk. Häromnatten hade jag lite krupptendenser så mamma gav mig lite bricanyl så vart det bättre som tur var. Krupp är ingen rolig historia och det är skönt om man kan slippa det.

Idag trots mammas snor så har vi varit ute hela dagen tills jag la mig i en vattenpöl och det kom in vatten överallt, då var det dags att gå in och lägga allt i tvättmaskinen och laga lite mat. Jag börjar få kindtänder och då är jag rätt grining så när Noel ringde vid 17 och frågade om jag ville komma över och leka blev mamma helt överlycklig och även jag för att få komma bort lite. Om planerna går som vi har tänkt i helgen så ska jag sova hos morfar och Lena på lördag, och mamma ska ut på stan med lite vänner. På söndag ska vi grilla korv med grannarna. Hoppas vi kan hålla oss till de planerna och att vi bara blir bättre och bättre nu. pappa kommer att vara saknad i helgen och vi längtar tills söndag då han kommer tillbaka.

/Ellen


Nappfia! jag går runt och säger bapp hela tiden.


Vår i luften

Ja det är verkligen vår i luften trots att det kom lite snö igår. påsken har varit super mysig med mycket skratt och lek, nära och kära. Jag fick välja vad jag ville i påskpresent av mamma och pappa så vi åkte till leksaksaffären på påskafton och jag fick gå fritt och välja det jag helst ville ha och det vart en röd boll. Bollar är något som är väldigt roligt just nu. Mamma och pappa var nästan helt säkra på att det skulle bli en ny docka för det tycker jag också väldigt mycket om, men den som jag har hemma får hålla ett tag till. Sen köpte vi med oss munkar och fikade utomhus i solen.

Igår när mamma kom hem från jobbet så kände hon på mig och tyckte jag var lite varm och efter en temp visade det sig att mycket riktigt jag hade feber. Idag har vi varit ute hela dagen och lekt och då har jag varit feberfri men nu på kvällen kom febern tillbaka. Vi hoppas att det bara är tänder eller något annat lindrigt som går över fort för pappa åker till åre på torsdag och mamma och jag blir själva och då vore det skönt om alla var friska. Jag ska också sova hos morfar och Lena på lördag och det vore trist om det inte skulle bli av. Mamma börjar undra om det är kaninen som drar med sig alla baciller hela tiden, han måste tvättas igen nu. Eller var det någon i påsk som var dålig??? Ja det kommer vi inte få veta men trist är det i alla fall.

Jag och Noel har hittat alla vattenpölar som finns på värmdö idag och hoppat i dem, mycket kul men inte så uppskattat av mammorna. Noel ramlade och då ropade jag efter mamma och pekade och sa: lamlade och sen försökte jag dra upp Noel i sin tröja, det såg tydligen mycket kul ut eftersom mamma och Therese skrattade.

I morgon ska mamma gå på bio med mostrarna och jag blir hemma med pappa på kvällen.

Kram

RSS 2.0