Semester

Vilka soliga och härliga dagar, och det verkar som det kommer att hålla i sig nu när vi åker till gotland på semester. Vi åker i morgon bitti och kommer hem söndagen därpå. Jag ska åka båt för första gången och det hoppas vi kommer att gå utmärkt så dom brevid oss inte ångrar sin tripp över till ön. Mamma ska rida med moster Linda och pappa ska spela golf.

Sen kommer även mamma och pappa och jag göra utflykter eftersom moster Linda och Micke inte har semester nu under veckan. Idag när vi åt middag så smakade jag avokado med potatis från mammas tallrik och det var super gott. Hoppas att jag kan vidga mina vyer när det gäller smaker snart.

Igår var mamma ute och dansade och drack vin i solen med sina vänner så jag och pappa hade fredagsmys efter vi lämnat av Berra hos farmor. Mysigt att få egen tid med pappa. Nu har pappa semester i 7veckor och då ska vi bara mysa.

Hjälper till med tvättten.

Kram

Stranden

De här varma dagarna har vi varit på stranden varje dag. Det är så skönt att det fläktar och sitta i skuggan och leka. Mamma sitter inte i bikini för det känns inte bra ännu, så det blir ett linne. Vi har haft med oss matsäck varje dag på stranden. Måste se galet ut när vi kommer med alla saker, vagn, filtar, parasoll, leksaker. Mamma käner sig som en riktig strandmorsa som ingen vill ligga brevid. Nu är det slut på sololja och ligga och pressa i solen nu blir det leka i skuggan med mig.
Vi har ett parasoll som är rosa som vi trycker ner i sanden och så sitter jag under det, mycket bra om det inte blåser för då flyger det upp och far iväg över hela stranden, och folk blir ännu mer irreterade på strandmorsan.....




Idag har jag haft lite småfeber och snor som rinner, ja är det tänder???? Nu har vi trott att det varit tänder på väg i 3mån så den tanken har vi givit upp. Ikväll målar pappa kupan på taket och mamma är så nervös över att han ska trilla ner så hon vågar inte titta. I morgon ska vi hjälpa mormor och flytta några möbler så det blir ingen strand för oss.

/Ellen

Mat, bajs och lite kiss.....

Ja, idag så har förmiddagen varit helt galen. Det började med att mamma inte kom upp ur sängen för att hon har ont i ryggen och fått något slags ryggskott, men det ska inte hindra oss när det är fint väder.
Vi åt lunch hemma innan vi skulle träffa Ronja och Noel i lekparken. Lunchen vart lite kaotisk kan man säga. Jag fick tag på tallriken och kastade den över köket så min fina morotspuré  var överallt. Tålamod tänkte mamma. Nästa grej var att mamma tyckte det luktade lite bajs och jag hade bajsat ner mig totalt i matstolen, ner i diskhon i tvättstugan för bad. Mamma satte mig naken på golvet för att ta hand om både maten och bajset som var överallt, då hände det! jag kissade lite på golvet och kröp runt i det. Suck!!!! Mammas tanke var: å vad härligt det är att ha barn........
Det hela slutade med att mamma tog mig och vagnen och gick ut. Väl ute lekte jag i sandlådan med Noel och Ronja det var super mysigt. Vi avslutade med en promenad och fika hos Noel.

Jag mina vänner i sandlådan.

När vi kom hem igen hade pappa köpt jordgubbar till alla. Mamma vart avlöst eftersom dagens aktiviteter hade gjort att ryggen packat ihop totalt. I morgon blir det naprapaten för mamma, sen ska vi åka till stranden med vänner.


Kram

Midsommar och bus!


Nu har jag firat min första midsommar, det var super mysigt. Vi var ute på siggesta gård och tittade på midsommarstången och hästarna, sen åkte vi hem till Elsa min kompis och firade hela dagen med sill och god mat. Mamma knöt en krans till mig som jag hade en kvart sen var den trasig. Hos Elsa var även en annan flicka som hette Maja och vi lekte hela dagen. Jag blir galen och förbannad att jag inte kan förflytta mig och springa efter de andra barnen, då skriker jag rakt ut och blir rätt gnällig. Mamma längtar efter att jag kan börja krypa så jag kan ta mig dit jag vill. 


Jag och pappa på siggesta gård.

idag har jag mamma och Elsa varit i parken och gungat hela dagen i solen. Mamma är var rätt trött efter gårdagen så vi satt mest stilla i sandlådan. Jag är 7mån och Elsa 1år och 7mån men endå så bestämmer jag över henne. Om hon går till ett annat rum så skriker jag rakt ut och ropar på henne tills hon kommer tillbaka. Jag skiner även upp som en sol när jag ser Elsa, det är så roligt att leka med andra barn just nu.
Jag skulle försöka äta ett kex idag eftersom Elsa fick ett så ville jag också ha, men det slutade med en spya på golvet eftersom jag fick en bit i halsen. Det är inte min grej med bitar. mamma blir väldigt orolig när det händer för det ser ut som jag ska kvävas och blir helt blå på läpparna, men nu är det inte långt tills vi ska kolla halsen hos doktorn igen.

I morgon ska jag och mamma plantera blommor till nya altanen.

En krans som snart gjort sitt.

Kram

lek med Noel.

De här dagarna som varit har vi lekt super mycket. I tisdags var vi på öppna förskolan i gustavsberg på fm sen kom min kompis Noel på besök och vi lekte i 2 timmar. Idag har jag och Noel varit nere vid sjöliden och gungat och lekt i sandlådan. Noel tycker jag super mycket om, vi sitter och pratar och skrattar och lånar saker från varandra. Men det där med att låna var nog att ta i, jag tar nog det mesta från honom faktiskt.

Jag har tagit Noels strumpa och den var inte god....


Äntligen har det varit super skönt väder och vi har kunnat vara ute hela dagarna. I morgon ska pappa och mamma städa huset inför midsommar samt laga mat så då blir det till att underhålla mig själv. Mamma tycker det är så konstigt att jag föredrar att sitta med ett decilitermått i 1 timma utan att säga ett pip, men att leka med mina saker är inte kul.
Ha en bra midsommar alla.
f
Kram


Regn och åter regn...

Vad gör man när regnet bara öser ner sedan fredagen kl 13? Jo vi har varit i Nacka Forum och på kalas hos kusinen Cecilia. Kalaset var mycket  trevligt med goda bullar och trevligt folk. På kvällen var jag mamma och pappa bara hemma och tog det lungt och åt tacos, mycket gott. Morfar ville att vi skulle äta middag ute men det vart för stressigt och ibland är det skönt att inte stressa runt hela tiden. Vi får träffa honom någon annan dag helt enkelt.
Lina min moster passade mig i lördags då mamma och pappa var ute och åt med sina vänner. Allt gick super bra och jag sov hela tiden så Lina behövde inte göra något.

Här hammnar jag efter jag ätit, då det är mat överallt.

Idag måndag har vi varit en stund hos gammelmormor. Gammelmormor bjöd på lunch och kaoset med mat överallt var total. Mamma försökte förklara innebörden av att jag äter morot och att fläckarna inte går bort på kläder men tydligen gjorde det inget, så jag grisade på.... Stackars gammelmormor!!!

En trött Ellen och gammelmormor. Ja det är sant mössa och fleccejacka behöver man i juni. Inte klokt

Ikväll blir det träning för mamma och jag får vara en stund själv med pappa, det behövs för jag är väldigt mammig.

Kram

Fredagkväll med grannar.

Jag och mamma vart bjudna till grannarna Jocke och Elin, Elsa på mysig middag med räkor och vin igår. Jag somnade i vagnen 18.20 var så trött efter dagen i Forum med mamma. Vi var på polarn o pyret rean men även mq rean för mammas del. Vi hittade lite saker på polarn o pyret eftersom jag hade presentkort kvar där efter dopet. Mamma hittade en kjol på mq som hon spanat in förut som var nedsatt 50% mycket bra.


Pappa var borta med jobbet hela fredagen åkte 06 och kom hem 03.30 på natten så idag lördag får vi hitta på något på fm så vi inte väcker honom. Undra bara vad eftersom det regnar? Jag är även otroligt gnällig om mamma inte är i samma rum och helst bär på mig hela tiden så mamma börjar få lite ont i ryggen. Det blir ohållbart i längden att bära på mig så jag får helt enkelt sitta och gnälla nu framöver. Detta gör att mamma är helt slut i huvudet efter en dag med mig. Längtar till semestern då både mamma och pappa är hemma och kan underhålla mig.

så här glad blir man kl 07 på morgonen när mamma säger tittut.

Kram

Besök hos mormor

Idag åkte jag och mamma till mormor efter lunch. Pappa är borta ikväll så vi passade vi på att hälsa på henne. Idag har varit en dag med mycket gnäll och lite lust att äta mat, men men så är det ibland. När jag såg mormor lyste jag upp som en sol och vi sjöng och lekte och hon fick även en blöt puss av mig. När kvällen kom och jag hade mat i hela ansiktet åkte jag ner i diskhon för ett bad. Det var väldans roligt att bada i mormors diskho och det skvätte vatten överallt. Mormors katt Mozart är inte så förtjust i mig så han gick och la sig i en garderob och kom nog inte ut fören jag åkt. Jag somnade i bilen på vägen hem och det höll nästan mamma på att göra med men med nervevad ruta och lite frisk luft klarade vi bilturen hem till värmdö.

Sitter i mammas och pappas säng och leker.


Dagarna går i ett numera eftersom jag är rätt aktiv och skit sur för jag inte riktigt kan krypa och kan ta mig fram som jag vill. I morgon ska vi på rytmik på öpnna förskolan så jag får ut lite av min energi på något annat en mamma.

Kram

Sandlåda och gunga.

De senaste dagarna har jag och mamma varit ute mycket. Vi har varit med mina vänner och gungat och lekt i sandlådan. Jag är en hejare på att äta sanden vilket inte uppskattas av mamma.
Det senaste nätterna har varit väldigt lite sömn för alla, då jag är förkyld och vaknar ett antal ggr per natt och inte kan andas med näsan vilket leder till att jag inte kan ha nappen i munnen. Vi hoppas att snuvan inte håller i sig så länge för jag är väldigt gnällig och vill inte äta riktigt. Idag satte jag vanligt vatten i halsen så jag spydde upp allt jag ätit på bordet. Suck! nu börjar det bli jobbigt med alla kräkningar bara för jag sätter allt i halsen hela tiden. Ja vi har en tid för att kolla det på Nacka sjukhus snart, så det känns bra.

Jag i gungan.

Tittut!!!!

Bästa sättet att inte äta sanden är att ha nappen i munnen.

Idag fick vi låna en hoppgunga av våra grannar för att se om jag tyckte det var kul, eftersom jag hoppar hela tiden när jag står. Men nja vi får utvärdera det i morgon tror jag för idag tyckte jag det var sådär. Ikväll tog jag mamma och pappa en kvällspromenad i solen. Super mysigt! när vi kom in slukade jag en flaska välling och somnade.


God natt!

Farmor!

Jag har sovit min första natt borta, hos farmor det gick super bra. Jag somnade som jag skulle och sov till 07.30 med en matpause kl 05. Mamma och pappa kom och hämtade mig kl 11 då ville jag inte riktigt komma till mamma och vart super ledsen när jag skulle äta men så kan det bli ibland när man inte riktigt förstår vart mamma och pappa varit. Vi åkte vidare till morfar för den andra mormorn Lena fyller år och vi han med att gratta henne över en fika i solen.


Pappa ville spela golf på kvällen så jag och mamma har varit själva och myst. Vi gick och gungade i parken som jag tycker är super kul sen badade jag och kramades i soffan med mamma och Berra innan jag skulle sova för natten. Jag har varit lite ledsen på kvällen och jag vet inte varför men så är det ibland. Mamma och pappa hade haft en super kväll när de firade bröllopsdagen, god mat och gott vin och en härlig sovmorgon. Tack farmor!

Jag har blivit super duktig på att sitta så nu är det inte lika många fall i backen om dagen.

Kram

Läkare på bvc....

Igår var jag och mamma på 6mån läkarbesök på bvc. Allt gick bra jag hade faktiskt gått upp 300gr på 3 veckor vilket är super, så nu är min vikt 7220 och 66cm lång. Läkaren sa att det ser lite konstigt ut i min hals och att jag ska vidare till Nacka barnsjukhus för vidare undersökning av halsen. Kan vara det som gör att jag spyr så fort jag får en bit av något i munnen. Ja det återstår att se vad som händer med det. Läkaren sa även att jag verkade snäll och mamma svarade: ja det är hon. Vilket han svarar tillbaka: kankse lite för snäll.... Jaha vad säger man då? Vad menar han?

Jag och mamma matar Långöra.

Vi är kaninvakt till grannens kanin i helgen, han heter "Långöra" och är mycket intressant. Vi var där idag och gav honom mat och jag vart skit sur när vi var tvugna att gå därifrån. Nu sitter jag på golvet och håller på att äta upp kyrkobladet som kom med posten och tittarpå mannen som sätter upp våra markiser ute. Härligt! Ikväll får vi middagsgäster, mammas kompis Catrin och hennes kille Eddy det ska blir trevligt. I morgon har mamma och pappa bröllopsdag eller det är egentligen på söndag men de kommer att fira den i morgon.

Mitt nya är att jag pussas, det innebär att jag tar mamma eller pappa i håret och öppnar munnen och trycker mig mot deras ansikte. Mysigt!

jagoch mamma pussas.

Jag och pappa.

Kram

Studenten!

Igår tog min moster Lina studenten. Det regnade hela dagen men det var super mysigt i alla fall. Det vart en dag med mycket folk och ståhej så idag är jag super trött. Jag somnade hos morfar kl 19 och vaknade inte fören 05.30 och somnade om till 07 i morse. Mamma känner sig utsövd idag vilket hon inte gjort på mycket länge. 
Moster Linda har åkt hem till sina sjuka djur på gotland och vi saknar henne massor, det är tomt hemma nu med bara mamma och pappa. Idag har vi försökt att komma tillbaka till vardagen lite, mamma och jag har varit och storhandlat mat och pantat flaskor och sorterat skräp.
Vi ska även laga en stor lasange till middag, gott! För mammas del blir det träning ikväll vilket det varit dåligt med på sista tiden, skärpning!

Iknät på moster Linda.

äta måste man också göra i allt kalasande.

Mitt humör är lite sisådär mycket gnäll och vill helst blir buren hela tiden. Nu vill mamma att dessa tänder ska kika fram så det blir slut på detta tuggandet på saker och dregglandet. Jag måste bara skriva här på bloggen att jag tycker så mycket om mina mostrar blir glad och sträcker ut händerna varje gång jag ser dem och det gör jag inte till vem som helst. I morgon är det läkarbesök och mammaträff på bvc.

Moster Frida.

Kram

promenad i värmen

Idag har vi gått en promenad i värmen med mammagruppen. Vi åkte hem till Lo som bor ute på saltarö super mysigt. Vi gick en super härlig varm promenad. För mammas del var det lite för varmt och för min med tror jag. Mamma vart lite stressad eftersom jag började bli hungrig och vi hade inte med oss någon mat så när vi äntligen kom fram till bilen så satte mamma mig i vagnen för att börja lasta in saker i bilen, och då hände det som inte får hända jag trillade ur vagnen. Jag skrek en stund men det gick över fort och jag har varit glad ikväll så vi tror inte att det är någon fara. Mamma började dock gråta och känner att det blir lite väl stressigt ibland och att nu måste vi börja ta det lite lugnt.

I morgon väntar en lång dag då moster Lina tar studenten ska bli kul. Men det som är mindre kul är att moster Linda åker tillbaka till Gotland i morgon. Snart åker vi dit så då blir det inte lika långt till nästa gång vi ses.

/Ellen

RSS 2.0