Valborg!

Nu ska jag fira min första valborg. Den kommer att firas hemma hos grannarna Jocke och Elin, Elsa med grillning. Får se om vi går till någon majbrasa beror på hur och när jag sommnar. Mamma och jag ska ta oss en tur till barnenshus idag och titta om vi hittar någon gåstol till mig. Det blir även en lunch med Ronja i Nacka forum om vi hinner.

Igår var jag och mamma och hälsade på gammelmormor vi åt sparrissoppa och våfflor mycket gott. Jag åt mest majskrokar som smälter härligt i munnen.Mkormor sjöng för mig norska roliga visor, som tack fick hon en törn i ansiktet av mig. Mamma tycker jag är lite hårdhänt när jag ska känna i folks ansikten så jag börjar lära mig att man ska klappa fint. Mormor var där också och vi bestämmde att hon ska komma ut till mig på onsdag nästa vecka och hjälpa mamma att putsa fönster. Pappa åker till göteborg och blir borta några dagar nästa vecka.

Ja ledigheten nu i helgen kommer att gå till att umgås lite med folk bla Filippa som bor i huddinge. Sen ska mamma och pappa rensa på berget över oss så altanen kan byggas nästa vecka. Vilet ska blir otroligt skönt att få en altan som jag kan krypa runt på. När det gäller krypa så kommer jag bakåt och inte framåt så då blir alldeles galen när det inte går som jag vill. Tänk på alla igelkottar idag som bor i högarna!!!!!!


/Ellen


Matvägran.

Japp jag vägrar äta mat just nu. Mamma tycker det är väldigt jobbigt och försöker göra allt för att få i mig lite mat, men nej jag tänker INTE äta. Idag har jag ätit själv så hela köket såg ut som fan.
När vi kom hem från semestern så började jag prova att äta mat igen men nej jag tycker endast om mango och banan puré, vilket man inte blir stor av.

Jag sitter i min sittvagn.

Idag har jag gått en promenad med mina vänner Ronja och Noel. Jag satt i bärselé medans de andra sov. När vi kom hem följde de med hem och vi satt på altanen och lekte en stund. Mysigt va det! Jag och Noel låg och pratade en stund. Noel gjorde pruttljud med munnen och jag stirrade som aldrig förr och försökte göra efter.

Jag studerar Noel och hans pruttljud.

/Ellen

Promenad till wermdö golfbana.....

Idag söndag kom morfar och den andra mormorn förbi en stund. Jag åt lite majskrokar och fruktpuré mycket gott. Efter det så gick jag och mamma en promenad med Elin och Elsa till Wermdö GK och åt en lunch med pappa som spelat golf. Jag sov i vagnen på vägen dit och vaknde när vi skulle äta lunch. Idag har vi även bytt till min sittdel på vagnen så jag kan se lite bättre.


Vi har även tvättat en stor hög med tvätt efter resan idag. Jag har legat på golvet och lekt och tyckt att det varit tråkigt när mamma och pappa städat. Men sådana dagar måste man ha ibland. Kvällen vart tidig för mig eftersom jag var så trött kl 18.30. Mamma ska passa på att läsa en tidning och gå och lägga sig tidigt.

/Ellen

Hemma igen från semestern.

Nu har vi kommit hem efter en lång skön vecka i sol och värme. Jag har haft det så bra, legat naken varje dag under ett parasoll och lekt med mina saker. Igår när mamma och pappa satt och tänkte efter har jag inte skrikit eller gråtit på hela veckan helt otroligt.

Ja vad har vi gort då? Jo det började med att vi kom ner till playa de ingles och bodde på ett hotell där i 2 dagar sen fick vi byta eftersom vi bodde brevid en gaybar som var öppen till 06 varje dag och vi kunde inte sova pga av hög musik. Vi bytte hotell till ett rikitgt 5 stjärnigt med bara pensionärer, hur skönt som helst.

Pappa och jag på flyget på väg ner till kanarieöarna.

Vi började dagen med frukost på altanen sen var det bad och sol för hela slanten, det var 30 grader i skuggan så det var VARMT. På kvällen somnade jag vid 19 sen gick mamma och pappa ut och åt med mig i vagnen.
Mamma var lite orolig över flygresan men det gick hur bra som helst det med. På vägen ner så var planet inte fullt så jag mamma och pappa satt ensamma vid ett fyra säte så jag sov i 2,5timma. På vägen hem så var det knök fullt på planet så då sov jag på brickborden man har framför sig, hur bra som helst.

Jag och mamma myser på hotellet.

Hotellet vi bodde på.

Jag på playan.....

När vi klev av på arlanda igår så kom folk fram till mamma och sa att det var imponerade över mig eftersom jag inte gråtit någonting på 5.5tim som flygresan tog. Jag har varit en riktig solstråle och skrattat åt alla som pratat med mig. Mamma kände att varje människa som gick förbi skulle komma fram och prata och säga är det en kille. KILLE hur kan de tro att jag är en kille med klänning. Folk alltså.


Jag och pappa badar.


/Ellen

Från rygg till mage..

Idag vände jag mig första gången från rygg till mage, jippie!!!! Mamma är så stolt över mig. Jag låg på min filt i morse och när mamma kom tillbaka så hittade hon mig på mage och vad mamma mins så låg jag inte så från början, utan på rygg. Sen har det hänt flera gånger under dagen. Jag kan även snurra runt i en cirkel när jag ligger på mage på golvet, men att ta sig framåt är svårare.

Idag har mamma och jag varit och tränat på morgonen sen har jag inte sovit något mer idag efter det. Mamma är lätt desperat eftersom inget är packat till resan i morgon och känner en liten stress svettdråppe titta fram.

Som ni vet älskar jag att ha saker i munnen gärna 5 saker på samma gång. När jag föddes fick jag i present av Helena och Herman 3st tandborstar. Jag älskar tandborsten den är så sköntnär den river lite i munnen.

Jag och tandborsten

japp in i munnen ska den..

Nu kommer jag inte skriva något mer på en vecka eftersom vi åker i morgon på semester till playa de ingles.

/Ellen

Fixardag inför semestern...

Idag har jag och mamma varit hemma och fixat inför semestern. Vi har köpt saker på apoteket som är bra att ha med sig. Frida min moster är här så vi gick en promenad i det fina vädret som blev på em.

Jag och moster Frida har en pratstund ute i solen.

Nu vill jag inte ligga längre utan vill sitta, men det är lite svårt när man inte kan så då blir jag lite lätt frustrerad och arg. Min bok om en bondgård är väldigt rolig just nu för det är då fina färger i den så den läser jag mer en gärna flera ggr per dag. Det senaste dagarna har jag börjat sova 2ggr bara istället för 3, det innebär en sovning på fm på 45min-1tim och sen en längre på ca 1-2timmar på em vilket gör att mamma hinner göra lite saker eller sova om hon vill det. Mamma hoppas det håller i sig.

Jag läser bok i vagnen.

Jag och pappa läser boken igen om bondgården, man kan säga att jag gillar den.

Nu är det bara 3 dagar kvar tills vi åker till kanarieöarna och mamma fixar för fullt. I morgon åker Berra till farmor eftersom han måste vara där medans vi är borta. Ja det är bara att räkna ner dagarna tills vi åker medans jag njuter av det fina vädret hemma så länge.

Kram.

Påskhelg med sol.

Oj vad det har varit mysigt med påsk och ledighet. Jag har varit med mamma och pappa mycket ute på tomten och krattat fixat med en solhatt.
På påskafton var vi hos mina kusiner i upplands väsby och firade påsk med farmor farfar och alla möjliga människor. Jag känner fortfarande att Linn är lite obehaglig när hon kommer mot mig och jag ligger på golvet, men det går nog över när jag själv kan krypa.

Igår påskdagen var vi hos morfar och den andra mormorn, vi gick en promenad i solen och sen sov jag i 2 timmar ute i vagnen medans mamma satt och solade sig mot huset. Mycket trevligt för mamma att få en stund för sig sjäv. Pappa var på fotboll, hammarby spelade sin första match. Morfar åkte och köpte en stol till mig så jag kunde sitta med när vi skulle äta middag, mycket bra stol som vi ska låna med på semestern till Kanarieöarna. Efter middagen eller under middagen var jag så trött så jag somande i vagnen för natten.

Mamma glömde kameran hos faster så bilder kommer senare.

/Ellen

Vaccintaion

Idag har jag varit på bvc och fått spruta det är inte kul. Två stycken en i varje lår. Jag vägde 6420gram och var 61,5cm lång inte illa. När vi kom hem så gick jag och mamma en promenad för jag har lite ont i benen av sprutorna så mitt humör är lite sisådär. Resten av dagen har vi varit hemma och lekt och tränat på att sitta. Jag är rätt bra på det om jag har lite stöd.

Så här glad blir jag av att sitta själv.

Oj! nu gick det år pipan..

Mitt stora intresse är att stoppa så mycket i munnen sammtidigt och om inte det går så blir jag förbannad och bara skriker rakt ut. Jag har ett humör brukar mamma säga. Det måste komma någon tand snart för jag håller på att äta upp mig själv och andra. Nu är det påsk och vi är lediga det ska bli super skönt.

Jag läser bok. Eller läser det vet jag inte men man kan alltid försöka få in den i munnen,

/Ellen

Lunch på Enskede värdshus.

Idag har jag och mamma varit och hälsat på Helena, (en vän och gammal kollega till mamma). De har flyttat och bor numera i en super fin nybyggd lägenhet i enskede. Helena har en son som heter Herman som är 1,5år men han var på dagis idag. Vi gick till Enskede värdshus och åt lunch och jag fick en egen stol så jag kunde sitta med.

Jag i egen stol på Enskede värdshus, fint ska det vara...

Hallå.....

Idag har vi även fått hem papper på att jag kommit in på dagis, montissori. Mamma ska ringa och kolla så att det inte bara är inskolning i jan som gäller får då blir det nog inget eftersom planen är att börja i april 2010. Men vi får undersöka saken.

Kvällen tillbringade jag tillsammans med pappa och jag hoppade över vilan på em så kvällen vart lång och jag höll på att somna kl 18, men det är lite väl tidigt, så jag höll ut  till 19.00. I morgon väntar vaccination på Bvc......

/Ellen

Hemma dag med mamma.....

Idag har mamma och jag varit hemma bara det är rätt skönt ibland. Jag har sovit mina pass ute i vagnen och det har varit super skönt. Berra har vågat sig ut idag också. Mamma har sopat uppfarten till garaget och huset och fixat lite på tomten. Rådjuren och alla harar äter upp de vi har så mamma har provat att hälla ut blodmjöl, får se hur det går..

Blommor vi hittade på promenaden.. Mysigt med vår.

Vi tog en snabb promenad med Ronja efter lunch sen åkte jag och mamma en sväng till lindex och köpte lite kläder till mig i nästa storlek 68.


Jag provar min kappa som jag fick av Berit och Cecila när jag föddes. Fortfarande lite stor.

/Ellen

Helgen med vårsol.

I helgen har vi bara varit hemma och myst. Mamma och pappa vart påminnda om att det behövs utemöbler när det fina vädret kom på lördagen. Så vi begav oss och tittade lite på utemöbler, men vad dyrt det är....

I lördags var jag ute hela dagen i min solhatt. Vi var hemma hos Elsa och fikade och åt även en middag där, vårens första grillning vart det. Jag har varit på ett strålande humör hela helgen, tycker väldigt mycket om att prata nu. Mamma vill så gärna att jag ska äta gröt så vi provar nästan varje dag men det slutade med att jag spydde upp allt, så nu måste vi vänta med maten tills jag blir mer redo, för det här går inte. Det enda jag tycker om är banan och det blir man inte stor och stark på tyvärr.

Jag har på mig ett pandband med en jordgubbe på.

pappa kallar detta taxiklyka..... snygg är jag i alla fall.

Idag söndag kom morfar, den andra mormorn och Lina på besök, tyvärr var jag lite trött och på halvdåligt humör just då men när de hade gått så låg jag och pappa och pratade på golvet i 1 timma medans mamma lagade mat. Mysigt!
Berra och jag har blivit bra vänner, jag tycker han är väldigt spännande men han tycker inte jag är lika spännande dock.

Jag och pappa myser med Berra även kallad BK numera. BK står för brittiskt korthår.

Kram på er!

Första mötet med en häst!

Igår fredag var jag och mamma i Nacka Forum och åt lunch med Ronja och hennes mamma och pappa, det var super trevligt. Mamma hade ingen vagn med till mig så jag hängde på mammas magen i ett bärsele, då blir man lätt lite trött. Jag somande i alla fall i bilen på väg hem och sov vidare i vagnen hemma ute. Härligt! Mamma tog en kaffe på verandan i solen under tiden jag sov.

När jag vaknade och låg i vagnen kom Vidar shettalndsponnyn som bor här bakom, jag hälsade på min första häst. Honom kommer jag hälsa på fler gånger.

Vidar på gatan hemma.

Pappa kom hem igår från kryssningen (nykter) vilket var tur för honom enligt mamma. Jag busade lite med pappa sen gick han och jag en promenad så jag kunde sova och mamma åka och handla lite räkor och vin tills kvällen. Som vanligt somnade jag kl 19.00.

Min nya bitring som är kanon att bita på.

Äntligen vår!

Jaha äntligen var det vår. Härligt! Idag har jag och mamma varit på rytmiken det var så länge sen nu. Jag tittade väldigt på alla barnen och mammor som sjöng. Jag tittar nog på alla utom mamma när hon sjunger. Mamma känner sig rätt dum då eftersom hon sjunger för sig själv. Det var även en fotograf där som tog bilder om man ville. Pappa hade klätt på mig idag så jag hade lite lustig outfit men som tur var hade vi en klänning i skötväskan som vi kunde ta på och vara fina när det vankas bilder.
 Fotografen kämpade och kämpade med att försöka få mig att le men inte bjuder man på det bara sådär inte. Nej jag var gravallvarlig lika bra det. Man får köpa bilderna sen för 80kr st. Ska bli kul och se hur bilderna vart.

Jag och mamma på bussen på väg till rytmiken.

På vägen hem så var det sommarvärme ute och jag och min kompis Ronja beslutade oss för att sova en stund i vagnarna medans mamma och Sussie (Ronjas mamma) gick nästa hela vägen hem från gustavsberg, super skönt!

När vi kom hem var det middag och hopp i badet sedan god natt. Pappa är inte hemma inatt han är på kryssning med jobbet, vissa har det bra =).


Tack för en helt underbar dag.

Besök hos mormor.. onsdag 1/4

Idag åkte jag och mamma till mormor efter första vilan på morgonen. Mormor skulle passa mig på kvällen så mamma och pappa kunde hjälpa farmor att flytta. Mormor och jagoch mamma gick en promenad i solen i 1 timma så jag sov i vagnen, mysigt. Mamma åkte redan vid 15.30 till farmor och började flytta och hämtade mig 21. Allt gick bra hos mormor jag somande i soffan vilken lyx. Mormor sa att jag inte ville somna i vagnen så jag fick somna i soffan.

Mitt nya ljud är att göra bubblor och fortfarande säga grrrrr. Pappa är rätt kul, han hissar upp mig i luften och säger: "se upp vart du flyger" och då skrattar jag som bara den.

tyvärr var vi dåliga på att ta kort igår så det blev inga.

Kram

RSS 2.0