kräksjukan

Ja det är det vi har här hemma. Man hinner inte mer en att komma hem till Sverige så blir det sjukt på engång. Det började i morse kl 07.00 av att jag vaknar av att jag spyr i sängen och sen har det hållit på till kl 14 idag. Mamma var dålig på fm men fick sen i sig en kopp te och en smörgås och känner sig bättre. Pappa har klarat sig en så länge och vi hoppas att han gör det också.
Jag har spytt så mycket idag så pappa ringde sjukvårdsupplysningen och frågade hur vi skulle göra. Vi fick tipps om att ge några teskedar vätskeersättning var 5min i 30min. Men problemet är att jag inte vill ta den där vätskeersättningen så jag har fått saft på en sked istället, men inte ens det har jag fått behålla =(
När kl var 13 idag på dagen och jag inte kissat sen kl 07 på morgonen och inte fått i mig någon vätska och bara låg i soffan så ringde vi tillbaka och frågade vad man skulle göra, och då sa sköterskan om jag inte har kissat något inom en timma så måste man få lite stöddropp på sjukhus eftersom barn blir uttorkade fort.
Men när vi hörde ordet sjukhus så vände det och jag fick behålla mina teskedar med saft sakta men säkert. Så nu när kl är 19.30 har jag ätit 150ml majsvälling och lite smörgåsrån och det har inte kommit upp ännu. Så vi hoppas på en kräkfri natt och att det bara blir bättre och ingen annan blir sjuk.

Mamma är säker på att vi blivit smittade på flygplatsen på gran canaria eller på flyget på väg hem. Känns som det är exakt 48tim sen och det är vad det brukar ta för magsjuka att bryta ut.

/Ellen

hemma!

Nu är vi hemma igen efter en underbar vecka på gran canaria. Det vart att vi åkte själva för Elsa vart sjuk och kunde inte åka med, tråkigt! Men vi har haft det super i alla fall. Bamse kom varje dag och hälsa på med sina vänner, jag har varit på minidisco, lekt , badat och ätit massor. Helt toppen har det varit och det var ingen som ville åka hem i familjen till denna snö och kyla som aldrig verkar ta slut. Jag har kunnat springa utan overall och stövlar och det har varit helt underbart.

Mamma och pappa har ätit middag när jag somnat på kvällen i vagnen för att sen spela yatzy och dricka vin på ballkongen medans jag sov. Alla har haft en skön och avkopplande vecka. Vädret har varit från och till men det har inte gjort något för det fanns två lekparker på området och en strand att gräva med hink och spade på och massor med barn att leka med. Nu kommer bilderna få tala för sig själv.
kram

    

   

  

  

Dan före dan

Nu åker vi snart till värmen, idag var jag och mamma på återbesök hos doktorn och kollade att mina öron var helt bra och att det gick att flyga på onsdag och det var inga problem. Skönt! Men när vi vaknade i morse fick mamma ett sms av våra vänner som ska med, att Elsa har 40 graders feber, suck! Elsa var till doktorn idag och kollade sig och det var inget i öronen i alla fall men febern är kvar. Vi får se om de följer med på resan, det ser mycket osäkert ut för deras del tyvärr. Hoppas Elsa blir bättre innan onsdag morgon så vi kan åka som det är tänkt för det vore så kul att åka tillsammans.

Helgen har varit en lugn helg där vi har hälsat på morfar på lördagen där vi även åt en middag, mycket trevligt. Söndagen åkte vi till farmor och lämnade Berra. Farmor bjöd på bullar och saft det var både kul och trevligt att vara där. Jag lekte med en dockvagn och en mussepigg telefon som var väldigt rolig. Jag tyckte det var väldigt kul att Berra var med i bilen men lite konstigt kändes det. Efter det åkte vi hem till våra vänner som fått en liten Axel för 3veckor sedan. Han var super söt och faktiskt vaken hela tiden under tiden vi var där. Trött var förnamnet på det jag var på kvällen eftersom jag inte sovit på dagen så vart det ingen rolig historia men så blir det ibland.

Ikväll ska mamma rida fast hon är så trött så hon inte vet om hon ser skillnad på fram och baken på hästen men det blir nog kul i alla fall.

Kram

Saker överallt

Hur mycket kan en 1åring dra fram? Ja om vi säger så här, mamma och pappa låg kvar 30min i sängen i morse eftersom jag numera vaknar runt 05.30-06.00 och det är inte alla som tycker det är underbart att gå upp då, speciellt inte om jag vaknat sisådär 3-4ggr på natten också. Jo saken är den när mamma kom upp efter 30min i sängen så hade jag lyckats dra fram alla kökslådor och saker i dem, både pappas och mammas nattbord var tömda, samt alla leksaker i hyllan i mitt rum låg på golvet. Härligt! Men när mamma sa till pappa: gud vad det ser ut här, så svarade pappa: Det får se hur jävligt ut det vill bara jag får sova en stund. Ja så så ligger det till.

Igår var en mindre bra dag. jag var mest ledsen hela fm och mamma satt på golvet och försökte trösta mig i 1tim, tills pappa kom vid 14 och löste av mamma eftersom hon skulle jobba. Mamma hade ringt doktorn för att för att få en tid så vi kunde se att allt var som det skulle för så ledsen brukar jag inte vara. Tiden vi fick var 15.30 så pappa skulle åka dit med mig. Mamma var som sagt lite stressad och skulle ta sin bil till jobbet så jag och pappa skulle kunna åka till doktorn i den nya trygga fina bilen. Men mammas bil startade så klart inte, batteriet var slut. Jaha vad gör vi då? Det var 30min tills mamma skulle börja jobba och ingen bil. Det slutade med att jag och pappa fick åka buss till doktorn och mamma fick ta stora bilen. Kaoset utbröt i familjen, jag skrek, pappa var sur och irreterad över att inget fungerar när det som mest behövs, mamma var stressad över jobbet. Ja ingen rolig historia. Väl hos doktorn så hade jag såklart en början till öroninflammation och vi ska tillbaka idag och se om det behövs penecillin eller om vi kan klara oss utan.
Problemet är bara att vi flyger på onsdag och det går inte om jag har öroninflammation, så vi får se hur allt blir. Suck!!!
ibkand vill man be till högre makter om lite hjälp...

Kram

Feber

I morse vaknade jag kl 06 av att jag var ledsen och hade hög feber, natten har jag legat och yrat och då pratar jag alltid så mycket. Jag gick upp och åt min välling i soffan tillsammans med mamma som vi alltid gör. Sen gick jag runt med snutte och kanin en stund med glansiga ögon. När jag och mamma satte oss i soffan vid 10 tiden för att mysa lite och titta på musse pigg så hände det som aldrig typ händer och det var att jag somande i mammas knä sittandes. Då förstod mamma att jag var riktigt sjuk. Vi gick och la oss båda i sängen och sov till halv ett. Super skönt! Jag vaknade och var piggare och gladare men mat har jag inte velat ha idag alls utan det har varit välling för hela slanten. Mamma och pappa tycker sig känna igen symtomen från streptokockerna som jag hade vid jul. Men vi får vänta och se hur allt blir, men vi väntar nog inte allt för länge med läkarbesöket om feber håller i sig eftersom vi åker nästa vecka till värmen. Jag vill inte vara sjuk när vi åker eller att vi inte kan åka för att jag inte är frisk.

Ha det gott, Kram

Somna utan gråt

Ja det är något som inte finns här hemma just nu, (alltså somna utan gråt skrik och bråk). Fy vad det är tråkigt att det inte ska fungera att gå och lägga sig på kvällarna. Vi har gjort samma rutiner varje kväll i 1års tid och ändå så fungerar det inte, och jag vill inte sova. Bara mamma och pappa nämner ordet sova blir jag ledsen och skakar på huvudet och vill absolut inte gå och lägga mig.
Igår lördag så skulle mamma och moster Frida titta på melodifestivalen och ha det lite mysigt, så rutinen satt som vanligt, bad, välling och mysa en stund i soffan. Men nej, det vart världskrig och efter mamma provat allt från låta mig ligga och skrika till att ligga brevid mig så somnade jag kl 21.30. Härlig egen tid mamma och moster Frida fick.... Ikväll nu så tar pappa över kalaset och så får vi se om det går bättre för honom. Allt har sina perioder och det har verkligen fungerat ett tag nu med läggningen men nu är vi tillbaka där allt just nu strular.

Igår lördag var jag mamma och pappa i stallet och tittade på hästarna, å vad jag tyckte det var kul, jag blir helt i eld och lågor när jag ser en häst och bara skriker rakt ut: titta, titta!!
På em åkte pappa iväg till sina vänner och moster Frida kom och sov över. Idag söndag åkte jag till morfar och mamma åkte in till stan för att handla på ströms som hon fick i julklapp av morfar, men såklart var affären stängd. Istället blev det en fika med mammas bästa vän Catrin. Jag och morfar, Lena gick ner till vattnet och matade fåglarna när jag vaknat från vilan. (som tog ca 1tim, morfar gick en promenad i evighet tills jag somnade) På vägen hem hämtade mamma pappa (för han hade sovit borta över natten) och sen åkte de för att hämta mig. Jag hade haft det superbra som vanligt när jag är hos morfar och Lena. Jag hade även fått en påse från Zara med massa fina sommarkläder som jag ska ha när vi åker nästa vecka. Tack så mycket!
Nu på kvällen var farfar och Seija över på middag vilket också var super trevligt. En bra och mysig helg med många nära och kära blev det.


Snö kaos

Det verkar som det kommer mest snö här på värmdö. just när man slitit hund för att skotta bort allt på uppfarten så kommer det mera. Jag tycker det är super svårt att gå i mycket snö och blir bara arg men ut vill jag till varje pris. Jag står vid ytterdörren hela tiden och går och hämtar skorna och visar att jag vill ha dem på mig.Nu längtar vi tills vi åker till värmen och slipper all snö. Idag har mamma haft lunchbesök hemma, det var mammas kompis Linda som ska ha en bebis till närsomhelst mycket revligt var det. Jag fick låna deras bilstol när jag var liten, så den fick de tillbaka så de kan frakta hem det nya tillskottet i tryggt förvar. Vi tackar för lånet.

På em var vi som sagt ute en stund och försökte skotta så vi skulle kunna komma fram och ner till brevlådan, men det var lönlöst eftersom det bara vräkte ner mer snö. Så nu fick pappa stora äran att skotta på kvällen.
Ikväll när vi satt i soffan sa mamma till mig: Ellen, mamma är helt slut. Jag visar då upp sluttecknet som är att ta upp armarna och säga slut. mamma och pappa skrattade gott en stund och tänkte att jag förstår nog det mesta man säger nu.
I morgon fredag ska mamma träna och jag får vara en stund på barnpassningen, hoppas det går längre en 30min denna gång. På kvällen blir det mys med pappa för mamma ska jobba ett kvällspass på sös. Det var länge sen nu som mamma jobbade. Lördagen ska pappa ut med sina golfvänner och moster Frida kommer och ska sova hos oss. Mysig helg blir det.

Kram






Bråk och skrik

De senaste två dagarna har jag bråkat och skrikt nästintill hela dagarna. Igår var vi på öppnaförskolan och sjöng och lekte på fm och då är allt super bra. Men så fort jag sätter mig i en bil eller när vi kommer hem och något går fel så får jag ett utbrott. Mamma vet inte vad det är som är fel och försöker med allt men jag vet ju vad jag vill men kan inte berätta det och då blir det skrik istället.
Bil har jag inte tyckt om att åka sen jag var 4mån, då skriker jag hela vägen om mamma och pappa har otur om det har tur är det bara några minuter av bilfärden som är skrik. Det är många gånger mamma vart på väg ner i diket när det är som värst. Men ska vi kunan göra något så gäller det att åka bil så det är bara att bita ihop för alla.

Idag på fm var vi och skulle tanka bilen för att sen springa in och handla lite mat. Det slutade i kaos. Jag skulle inte sitta i vagnen när vi skulle handla så mamma spände fast mig så jag inte skulle trilla ur vagnen och lät mig skrika så alla i butiken tittade på mamma som hon var knäpp. Det slutade med att vi kom hem med tulpaner som var av på mitten och hälften av det vi skulle ha.
När vi väl kom hem fortsatte kaoset och jag ville inte äta utan bara ha nappen vilket jag inte fick så då vart det också ett utbrott. Nu sover jag sen några minuter tillbaka efter en kamp av gråt och skrik och en mamma som fäller några tårar medans hon skriver detta. hur ska vi orka???? Nu är det verkligen dags för förskola för min del, mamma har haft sitt tålamod i 1.5år snart och det börjar ta slut. Hoppas det är en fas som går över snabbare en kvickt för det är inte lätt för någon av oss när dagarna är på detta viset. Man får njuta av det bra stunderna för då är det verkligen mysigt.

Kram


Mora Träsk

Helgen har varit mycket folk och bus. I lördags var mamma ute med alla sina syskon och jag var hemma och på super bra humör med pappa och Micke (Moster Lindas man). Pappa och Micke satt och åt ostbågar i en stor skål och när det var några stycken kvar fick jag hela skålen för mig själv, och sen fick jag sitta i soffan och äta dem själv. Jag var så lycklig! Tänk vad lite kan göra en 1åring så glad och stolt. Jag sa även Micke några gånger på kvällen.

Söndagen kom mamma och moster Linda hem efter jag vilat, de hade sovit hemma hos morfar. Mamma och jag hade bokat biljetter till Mora Träsk som vi gick på i Sickla. Mamma var inte riktigt på topp efter en hård utekväll men vad gör man inte för Mora Träsk????? Elsa följde också med och det var så kul, vi gick på tigerjakt och sjöng och klappade som aldrig förr. På vägen hem så stannde vi och köpte med oss en varsin pizza som vi alla åt tillsamans hemma hos oss. Mysig dag vart det, och både jag och mamma somnade kl 20.00. Mamma var dock lite tröttare en jag=)

Moster Linda och Emma åkte båda hem på söndagkvällen. Det går så fort när alla mostrar är hemma och helt plötsligt är vi ensamma igen. Men nu är det inte långt kvar tills vi åker till Gran canaria och sen är vi hemma några veckor och så åker jag, mamma och mormor till gotland.

Måste bara berätta en sak: Idag gick jag runt och åt en bananbit som helt plötsligt var borta, så mamma frågade mig: vart är bananen?  Jag springer till köket och visar att den ligger på golvet och säger där och pekar. Mamma svarar då: men Ellen varför har du lagt den golvet vill du inte ha mer banan? Jag skakar på huvuvdet och säger nej. Ok säger mamma, men då måste vi kasta bananen. Då tar jag upp bananen och kastar den på golvet. Mamma skrattar gott och tänker att man kan ju inte bli arg för jag gjorde ju det som mamma sa till mig, kastade bananen.....

Kram


Jag på Mora Träsk, här klappar vi och dansar lite...



        


RSS 2.0