Mostrar

Nu i helgen är alla mostrar hemma, och det är så mysigt. Emma kom hem från London i onsdags så på torsdagen åkte vi till mormor och träffade Emma. Moster Linda kom igår Fredag och var här när jag vaknde i morse. Idag ska jag bara vara hemma och leka och njuta av besöken. Mamma och alla mostrarna ska gå ut ikväll så jag blir hemma med pappa och Micke. Mamma har inte varit på krogen på väldigt länge och måste nog sova en stund på dagen för att orka med hela natten, för känner jag alla rätt blir det inte en tidigt kväll.

Kram

Helvetes natt!!!

Fy nu har det varit en sådan där natt då jag vaknat 25ggr och varit super ledsen, och komma över till mammas och pappas säng vill jag inte för det hade kunnat vara ett alternativ så alla får sova vidare men nej, jag vill vara i min säng vilket är bra i sig. Så idag är mamma på lite halv kass humör tyvärr men vi hoppas att en sväng till öpnnaförsklan ska orkas med. Mamma gick och la sig väldigt sent igår eftersom hon rider på måndagar mellan kl 21-22 och det verkar inte fungera att ha sena kvällar här hemma eftersom jag vaknar och vill upp redan kl 06.
Ja ja nog om sömnen som strular....
Vi har i alla fall bokat och betalt resan nu till Gran Canaria så vi åker den 17 feb och det ska bli kul och spännande.
Mamma och pappa kom fram till att det är bättre att åka på vinterhalvåret eftersom det är så man behöver ljuset och värmen, på sommaren är det oftast rätt ok att hitta på saker i Sverige. Så det här blir våran semester i år.

Ha det så gott
Kram

Grankan....

Nu har vi bokat en resa till Gran Canaria den 17feb med våra grannar Jocke, Elin, Elsa, Stina. ( Om nu Jocke får semester) Gud vad kul det ska bli att bada och kunna springa ute utan massa kläder på sig hela tiden. Vi åker i en vecka och bor på bamsehotell med lekpark och hela köret. Hoppas att flygningen går bra på 6timmar. Vi var sugna på Thailand med kom fram till att det är alldeles för mycket pengar och sen en flygning på ca 11tim med en 0,1,2 åring kan bli rock´n roll. Vi får vänta tills jag blivit lite äldre och kan uppskatta och komma ihåg resan lite innan vi beger oss till Thailand. Det blir min tredje flygtur i livet. De andra två har gått super så vi hoppas att även denna flygning ska gå vägen. Vi måste dock fixa lite grejer innan vi åker och det är badbyxor till mig och en bikini till mamma och kattvakt till Berra. Men vi hoppas att det ska kunna fixas på 3veckor.

Läget hemma är fortfarande snorigt för mamma och pappas del men ingen feber längre. Igår var jag hos morfar och den andra mormorn på dagen medans mamma och pappa åkte för att äta en lunch och boka resan. Vi stannade även kvar över en god middag. Tack för en rolig dag!

Idag blir en tvätt och städdag hemma. Tvätten bara väller över och ingen har rena kläder av oss så det blir många maskiner idag. Vi måste även ta och åka och storhandla mat för det finns inget vettigt i kylskåpet. Jag älskar kylskåpet det finns så mycket saker där som man kan plocka ut och titta och smaka på, vilket inte alltid är så bra eftersom en rutten mandarin eller något i den stilen kan ligga där.

Kram


En lördagsmorgon kl 06.30, lite mys i mammas och pappas säng.

Lik pappa????????


sjukstuga

Lite rapport från mig kommer här. Mamma och pappa ligger sjuka och jag är en så länge frisk och far runt som ett yrväder här hemma. Vilket är ganska tungt ´för mamma och pappa men så är det. Hoppas att jag inte blir smittad men det är nog stor sannolikhet att det blir så eftersom båda är sjuka.
Iveckan har det avrit mycket öppnaförskolan vilket har varit super kul. Jag kände igen mig och i tisdags ville jag inte gå hem. Det enda som är att jag inte längre vill sova på dagarna vilket leder till att det blir mycket grin på kvällarna för att jag är för trött.

Idag har varit en tråkig dag jag har fått leka själv medans mamma legat på soffan med snorpapper och panodil och pappa försökt jobba så mycket det går hemifrån. Om Jag inte blir sjuk så åker jag nog till morfar och Lena på lördag så pappa och mamma får snora själva hemma och jag får leka. Vi hoppas att alla kryar på sig och att det känns bättre redan i morgon.

Kram


Mammas födelsedag

Idag är det mammas födelsedag och det innebär att man ska vara extra snäll mot den som fyller år sa pappa i morse när han gick hemifrån. Därför passade jag på att hoppa över vilan idag efter lunch, eller jag sov i 20min i bilen på väg hem från stan. Mamma hade planen att lägga över mig i vagnen från bilen så jag kunde fortsätta att sova när vi kommit hem, men mina planer var att inte sova vidare. Mamma började faktsikt gråta en skvätt för att det var en sådan besvikelse att inte få egen tid och passa på att lägga sig en stund själv. 
Men efter en stund samlade vi oss och gjorde det bästa av situationen och faktum är att jag varit på ett super humör under em, förutom studen hemma hos Elsa då jag drog henne i håret och vi bråkade om samma saker hela tiden.
Mamma och pappa har rivit sig i huvudet på kvällarna för jag är pigg som en lärka och vill absolut inte sova, ska det vara så att jag inte ska sova på dagarna eler bara i så fall 30min för att somna på kvällarna????
Jag verkar inte ha ett stort sömnbehöv i alla fall det har alla blivit eniga om här hemma. Nätterna har ju som sagt börjat spöka igen så för mammas och pappas del så är det många rundor till mitt rum per natt.

Igår söndag så hade vi lite folk över som ville gratta mamma lite i förskott, mycket trevligt var det och fina presenter fick hon. Idag har mamma jag och moster Lina varit inne stan för att mamma skulle kolla på Odd Molly rean och använda sitt presentkort hon fick i födelsedagspresent. Lina följde med för att hjälpa mamma med mig. I Odd Molly butiken ska man uppträda med hyffs eftersom det finns kläder som kostar upp till 11000kr, men jag ville inte riktigt det och for runt som en tok och skulle klättra i trapporna. Larmet på den klänningen som mamma gick runt och bar på gick hela tiden eftersom vi gick för nära ytterdörren hela tiden när jag försökte rymma ut. Både Lina och mamma var helt svettiga när vi kom ut från butiken. Men fin klänning vart det till mamma.
Efter detta skulle vi äta lite lunch och det var också en upplevelse eftersom på stureplan är hundar mer välkommna på cafét en vad barn är så micro fanns inte för att värma min mat och speciellt barnvänligt var det inte så det vart en snabb lunch innan jag spårade ur fullständigt och ville springa runt runt runt.

Ja man kan sammanfatta dagen som att mammas ringar under ögonen behöver verkligen ett bra coverstick för att inte synas allt för väl. Nu ska jag sova och mamma ska till stallet och rida och få egen tid.

Kram






Korv

I veckan har vi lekt mycket med Elsa och Noel, öppnaförskolerna är inte öppna ännu och då blir det att leka hemma med vänner. I måndags sov vi till 09 på morgonen vilket typ aldrig händer annars. Måndagen vart en riktig slappar dag med lek och pizza med Elsa på kvällen. Elsa och jag åt inte så mycket pizza dock utan det var mer föräldrarna som moffade i sig en vedugnsbakad pizza.

Igår åkte vi till mormor och hjälpte henne att gå på apoteket och handla mat. Jag var lite hängig efter svinissprutan så det vart mest att sitta i vagnen vilket mamma tyckte var skönt. Efter shoppingen vart det lunch, Lunchen bestod som vanligt i korv korv korv. Mamma fattar inte hur mycket korv i dess former och slag som kan få plats i en 1åring. Min favoriträtt är makaroner och falukorv med ärtor till. När jag får det tittar jag på tallriken och säger oojjj och ler, även mmmmm kan komma efter. Pappa åkte även till farmor och hjälpte henne med samma sysslor dvs handla och apoteket. Mamma och Elsas mamma Elin åkte till Ikea på kvällen och handlade lite värmeljus och lådor att förvara i. Det vart även en och en annan blomma som eventuellt kan ha dött i kylan på väg till bilen.

Idag har vi varit ute en stund på förmiddagen och gått runt och tittat på pippifågeln och tagit på snön. Jag vaknade inatt vid 02 och var ledsen och ville inte riktigt somna om fören 04 sen var det dags att gå upp 06.25 vilket gjorde att alla i familjen var väldigt trötta idag. På eftermiddagen gick vi över och lekte hemma hos Noel. Det var minst sagt kämpigt att ta sig till Noel eftersom det inte är så bra plogat här på värmdö, men Skam den som ger sig fram kom vi. Ikväll hjälper pappa Elsas pappa med något som har med elen att göra i deras hus så mamma får ha soffan och datorn för sig själv när jag somnat.

Lägger in lite bilder från nyår som jag glömt bort.





         


kram

Sömn

Ja som ni vet är jag en klurig sak när det gäller sömn och alltid varit det. Nu har vi kommit till den 753 problemet när det gäller sömnen och det är att jag vill inte somna på kvällen och är inte trött. Nu 3dagar i rad har jag somnat kl 21 vilket inte är ok när man är 1år och mamma och pappa vill ha lite egen tid för att ladda batterierna. Så idag nu så blir det bara för mig att sova 1tim på dagen sen blir jag väckt för att se om det fungerar bättre och om det går lite lättare att få mig att sova på kvällen.

Igår gick mamma och la sig med mig vid 19.15 kl 20.00 när jag fortfarande inte sov utan låg och snacka tog pappa över eftersom mamma skulle åka och rida. pappa låg med mig i 1tim han med så kl blev tillslut 21. Härligt!!! Mamma kom hem kl 22.30 och var helt slut efter ridningen och har idag blåmärken på det mest konstiga ställerna på kroppen. Så kan det gå när man är otränad som trollet själv.

Idag har vi varit och tagit den andra dosen av svinis vaccinet. Noel och jag åkte tillsammans. Först fick jag min spruta sen fick Noel den. fy vad ont och otrevligt det är. Vi fick en varsin klister lapp med Bamse på när vi var färdiga men Noel var så arg på tanten som tog sprutan så han kastade den på henne.  Efter sprutan gick vi och åt en lunch vid hamnen i gustavsberg. Nu hoppas vi att jag inte får några biverkningar av denna dos för det fick jag efter den förra.

vidare i veckan blir det storhandla mat för det ekar i kylskåpet, hälsa på mormor och ev farmor också eftersom båda är nyopererade och behöver lite Ellen kärlek (läs röj). Stackars dom, hoppas båda blir bättre nu.
Vi är dåliga med kameran nu för tiden men det ska bli bättring.

Kram

springa springa

Å vad jag tycker det är kul att springa, speciellt utomhus. Jag vill gå ut vare sig det är -15 eller -5. Så igår lördag åkte vi på fm och handlade en för tidig födelsedagspresent till mamma, ett par termobyxor för de hade mamma inga. Så nu kan vi vara ute ävenfast det är -15C. Mamma köpte även en ny ridhjälm eftersom hon börjar rida på måndag för utan den kan man inte rida. På em var vi ute och åkte pulka och jag skulle självklart inte åka i pulkan utan ska gå själv. Det som är om jag ska gå själv det är att det tar en väldans tid att komma fram, men igår hade vi inget att skynda hem till så det fick ta den tid det krävdes. På kvällen åt vi tacos och sen var det natt för mig och pappa och mamma tittade på robinsson. En perfekt lördag utan massa måsten och krav, sådana dagar är sköna ibland.

Idag söndag blir det lite mer att göra. Vi ska hem på kalas hos moster Frida kl 15. Innan dess ska vi hämta upp pappas bil som står kvar på söder där mamma lämnade den i fredags för att hon gick ut med tjejerna efter jobbet. Efter kalaset blir det ännu mer kalas för Frida hemma hos morfar med middag. Trevlig dag!

Kram


Jag och Lina myser framför tvn.

Övernattning hos morfar och lena

Tisdag till onsdag sov jag över hos morfar och Lena. Mamma och pappa gjorde ingenting utan bara åt en god middag hemma och tog en sovmorgon. Mamma passade även på att äta en lunch med sin kompis som hon inte sett på länge innan de kom för att hämta mig. Super skönt för dem och jag har haft det super kul hos morfar.

I måndags var jag mamma och mostrarna Frida och Lina på husdjursmässan i Kista och det var super kul. Jag såg hästar som jag nog tyckte var roligast. Jag klappade även getter, kaniner, marsvin och pappegojor. Tur att vi var tre stycken som höll koll på mig för rätt som det är försvinner jag, för jag har blivit mycket bra på att springa.

I morgon ska jag med mamma till sös hon ska göra ett läkarbesök och då ska moster Frida passa mig under tiden. Vi får väl läsa böcker i väntrummet eller något annat kul. På em ska mamma utnyttja sitt presentkort som hon fick av pappa på julafton och ta en pedikyr i 50min.
Jag får vara hemma med pappa under tiden och sopa eller torka golvet som jag tycker är väldigt kul just nu. Känns som mamma kanske städar en aning mycket om det bästa jag vet är att lägga tvätt i tvättmaskinen, sopa, torka med disktrasan. Sådan mor sådan dotter.
Vi har även några duster om dagen hemma om att man inte får slåss nypas eller rivas när man inte får som man vill. Jag blir nämligen super arg när jag inte får som jag vill eller det inte går som jag vill och då kan det komma en snyting för den som står närmast.

Ja helgen bjuder på lite kalas för moster Frida som fyller år men även lite jobb för mamma. och självklart pulkaåkning.

Kram

helgen

I helgen har mamma varit ledig så alla kunnat umgås i familjen inklusive Berra. I lördags åkte jag en stund till morfar och Lena för mamma och pappa skulle åka till märsta och titta på en ny soffa. Ja ni läser rätt, det är pappa som inte tyckte det blev som han tänkt sig i vardagsrummet och vill därför ha en ny stor soffa och så blev det. Dyr hobby att göra om hela tiden hemma. Vårt nyårslöfte inför 2010 är att fixa till övervåningen så den blir lika mysig och hemtrevlig som nedervåningen och att vi börjar vara lite mer där uppe.
På kvällen vart vi bjudna på middag hemma hos (grannarna) Elsa, Stina, Elin och Jocke. Det vart en kväll med god mat och gott vin och robinsson helt perfekt och skönt att kunna hem på kvällen/natten.

I söndags vaknade pappa och mamma med ont i magen och pappa satt hela dagen på toaletten. Jag och mamma tog en tur över till morfar på em eftersom pappa var så dålig fick han vara hemma själv och vila. Mamma åkte till apoteket och köpte medicin och även en soppa som pappa kunde få i sig. Hoppas det stannar där och vi andra klarar oss.

Idag är pappa åter på jobbet och jag är hemma med mamma. Förmiddagen har varit väldigt gnällig från min sida. Helst vill jag gå runt med nappen och kaninen hela tiden men det är inget som jag får för mamma och då blir det minst sagt en väldans liv på mig. Vi hoppas att em blir bättre då vi ska åka till Kista på husdjursmässan och klappa massa djur.
Jag har fått fyra tänder på engång det har verkligen gjort ont på nätterna och jag har varit en del ledsen. Men det har gått över fort som tur är. Nu hoppas vi att vi får vara friska ett tag så vi kan leka med andra barn och ha kul.



RSS 2.0