lugna veckan

Denna vecka då det är höstlov så har det varit väldigt lugnt. inget är öppet så det blir att roa oss själva. Igår åkte mamma och jag och åt lunch i gustavsberg i hamnen och när vi satt där kom Noel och Therese och gjorde oss sällskap. Mysigt och trevligt! När vi ätit klart så gick mamma in på second hand butiken där vi lämnat in lite av mina urvuxna kläder. Vi fick hela 500kr och då är inte allt sålt. Bra affär.
När vi kom hem så löste pappa av mamma, och mamma åkte och jobbade på sös. Jag och pappa hade det mysigt och åt lasange på kvällen.

Idag har jag och mamma haft en hemma dag och lekt på golvet. Vi var en snabbis och handlade lite inför helgen då vi ska vara själva. Det vart en cola light, lite mat till mig och godis till idol. Måste finnas godis hemma när det kommer små spöken och knackar dörr, för det lär det garanterat göra.

I morgon ska vi in till stan och äta lunch med mammas kompis. Pappa åker till arlanda kl 10 så vi vinkar av honom först. Idag har jag stått själv super mycket och även tagit något steg mot pappa när han satt på golvet. Jippie det går framåt, snart lossnar nog det helt och jag går. Jag är även i en fas där jag är väldigt mammig och ska helst pussas hela tiden. Väldigt mysigt. Pappa får passa på att mysa med mig när mamma dammsuger för jag är rädd för dammsugaren och då kramas jag gärna med pappa.

Kram

sova borta

I fredags sov jag hos morfar och den andra mormorn för mamma och pappa var i Trosa på spa över natten. Jag hade det super kul så när mamma och pappa kom och skulle hämta mig på lördagen så brydde jag mig nästan inte. Jag har bakat chokladbollar med morfar och sen har jag och moster Frida lekt.
Men nu dessa dagar har jag tagit igen tiden som jag förlorade med mamma och pappa när de var borta. Idag har mamma inte kunnat sätta ner mig på golvet utan att jag blivit ledsen och velat komma upp igen. Men sådana dar måste man ha ibland då man bara myser och läser lite böcker och kramas. Nu står jag själv, det släppte från en dag till en annan, dock fortfarande lite rädd men det går framåt. När jag går så glömmer jag att böja på benen så det ser ut som två styltor. =)


Böcker är något jag tycker om just nu, jag går och hämtar en bok för att sedan ge till den närmsta person som kan läsa för mig, men det ska gå fort när man läser annars tröttnar jag. Mitt humör är som en beriodalbana upp och ner. När jag blir arg blir jag vansinnig och när jag är glad är jag super glad. Något jag tycker om också är att riva ur alla lådor och skåp i köket, mamma orkar inte städa längre efter mig. Idag kände mamma sig som en riktig dunder morsa, hon lagade mat samtidigt som hon skar sig i fingret och jag bajsade, för att sen stressa iväg till ett träningspass.

I morgon ska vi till mormor på lunch hon har semester och då passar vi på att umgås, det är svårt att hinna med på vanliga veckodagar. Veckan som kommer har vi faktiskt inga planer förutom att pappa åker till England på fredag med jobbet och blir borta över helgen. Vi får fira halloween själva jag och mamma.

en bild på mamma och pappa

Kram

besök på mammas jobb

Idag har vi besökt mammas jobb. Vi åkte dit så vi skulle äta lunch där, men det fanns ingen barnstol så jag fick sitta i mammas knä att äta. Det gick sådär kan vi väl säga. Mamma köpte en räksmörgås och en kaffe. Kaffen blev kall och mamma fick i sig halva mackan. Jag ville heller krypa runt på golvet och dra alla kostymmän i byxorna, vilket inte uppskattades av alla.... Jag hittade även en dörr som var öppen och smet snabbt in där och det var en pågående konferans som jag kom in till. Mamma var så klart helt svettig efter besöket idag. Mammas kollegor och chef ville nog att mamma skulle börja jobba idag helst men vad gör man när jag inte får dagisplats fören tidigast maj??? Fast jag menar 1.5år är inte så sent att börja på dagis. Herregud jag måste kunna gå och förstå lite i alla fall innan jag börjar på dagis eller (förskolan som det faktiskt heter.)

Mamma ringde till förskolan själv idag och frågade hur det ser ut med platser och hon chefen där sa bara att hon kände igen namnet Skoglund och att de skulle ta in 10 barn till maj och hon trodde vi skulle få en plats då. Vi håller tummarna och tårna. Kommunen säger att vi ska vara glada om vi får en plats i augusti 2010, vem ska passa mig då???? Ja på något sätt löser sig det. Blir väl dagmamma annars.

I em kommer Noel förbi en sväng och sen ska mamma iväg till en kompis ikväll så jag och pappa blir själva. Och på fredag kommer mamma och pappa åka till Trosa och ta in på hotell och spa över natten. Som tur är kunde Lena ta ledigt på fredagen från jobbet så mamma och pappa kunde åka eftersom de måste åka på fredag på dagen dit. Allt annat var fullt så det var tur att det gick att lösa. Mamma och pappa har då varit ett par i 5år och det ska firas lite. Jag får fira det hemma hos morfar, men det blir kul.

Kram


Jag kör Noel i gåvagnen


Glass och Ikea

I onsdags var jag och mamma på Ikea. Det gick faktiskt bra och jag tyckte det var rätt ok. När vi skulle betala alla grejer fick jag ett litet utbrott och vred mig ur selet i vagnen (hur man nu kan lyckas med det?) Mamma hörde då att det var några som pratade om att alla åldrar har sin charm eller icke charm. Ja undra vem de syftade på?????
När vi var klara köpte jag och mamma en mjukglass som vi mumsade i oss innan vi åkte hem.

Jag och mamma äter lunch på ikea.

Torsdagen vart det öppnaförskolan en stund på fm, men jag var lite förkyld så vi gick bara på sången sen åkte vi hem och åt lunch och sov middag. Vid 14 kom pappa hem och mamma åkte och jobbade på sös. Jag och pappa hade en mysig kväll. Det roliga eller mindre roliga är att när jag är med pappa så är jag en ängel och gnäller ingenting om dagarna. Mamma känner sig lite matt över det eftersom så är det inte när jag och mamma hänger på dagarna, då gnälls det gärna från morgon till kväll.

Fredag vart en dag till vårdcentralen i gustavsberg. Vi tog bussen dit, å vad kul det var att åka bussen, jag stirrade på en tjej som satt bakom oss tills hon sa att hon kände sig lite utstirrad. Sen kom pappa hem och det vart storhandling och fredagsmys med hemmagjord pizza och idol. Jag somnade och missade det sista med pizzan och idol.

LÖrdag jobbade mamma till 15 och jag och pappa hade en dag inne eftersom det regnade hela dagen. Vi lekte så mycket så när kl var 13 så somnade jag som en stock. När mamma kom hem lagade hon min favorit rätt korvstroganoff och sen lekte vi och tvättade hela em. När kvällen kom ville jag inte sova, suck! Så tillslut fick mamma nog och la mig i min säng och så fick jag skrika ett tag. Allt slutade med att mamma grät, jag var helt förstörd och skrek så mycket så jag nästa kräktes. Mamma och pappas mat vart kall och det vart middag för dem kl 20.30. Hoppas verkligen att det kommer gå över snart min min sömn, eller att vi kan få lite hjälp vad vi ska göra för alla här hemma är som vrak just nu. I helgen har mamma fått sova på övervåningen och jag har sovit i min säng inne hos pappa. Jag har vaknat från 4 till 6 ggr på natten och varit ledsen men det har gått att söva om mig i alla fall.

Idag söndag kommer morfar och Lena och ska hjälpa oss att elda upp massor av träd och buskar som ligger på vår tomt. Man får elda nu denna helg och då tänkte vi passa på, så slipper det bli så många vändor till tippen. Mamma tänkte göra en fisksoppa till midddag. Morfar har även köpt gummistövlar till alla på Ica maxi så vi  inte ska bli blöta.






tråkigt väder

Ja nu när det fakttiskt har snöat ute och även regnar på samma gång vad hittar man på då? Mamma får så dåligt samvete när vi inte är ute på dagarna. Vi har i alla fall varit på öppna förskolan två dagar i rad och lekt och sjungit med de andra barnen. Till mammas stora förtvivlan så har jag börjat att bli förbannad när någon tar min leksak som jag leker med, och det leder till att jag slåss, vilket inte är ok. Så Noel och de andra barnen åker på en smäll då och då om jag blir riktigt sur. Undra vad tempramentet kommer ifrån??????? Ja vi övar på att säga aj aj och att klappa fint i stället. och hoppas att även detta är en fas i mitt liv.

Idag blir det en sväng till Ikea, sen kommer Gösta och ska tapetsera väggen i vardagsrummet, jippie den kommer nog bli super fin hoppas vi. Pappa är nog lite nervös över den tokrandiga tapeten som ska sättas upp, men vad fan man måste våga ibland.

I morgon ska mamma jobba kväll på sös så då blir jag hemma med pappa från 14 tiden. Undra vad vi ska hitta på =)

Så här kan det se ut när man röjer i köket en tråkig väderdag.


Kram

helgen

Veckan som var har pappa varit hemma med mig sen onsdagen eftersom mamma blev opererad. Vi gick till öppna förskolan på torsdagen och sjöng och lekte med barnen. Alla tycket jag var sjukt lik min pappa nu när det såg honom och inte bara mamma. Fredagen åkte vi till morfar och den "andra mormorn" och åt en super god middag och tittade på idol. Skönt att komma hemifrån och få god mat eftersom pappa slet hund här hemma med sjuk mamma och mig så var det skönt för alla.



Lördagen jobbade mamma på sös så jag var hemma med pappa. Mormor kom och sov över hos oss eftersom pappa var iväg hos vänner och sov borta den natten. Jag fick en super fin bok av mormor, som handlar om sången:"var bor du lilla råtta" så den sjöng vi om och om igen. Söndagen vart det storhandla i sickla. Mamma var lite nervös över att jag inte tycker det är så kul att vara med och handla och jag får lätt ett utbrott, men det gick bra. Vi köpte en tapet till vardagsrummet och i den affären fick jag krypa runt fritt så det var min räddning. Det vart en super häftig tapet med massor av ränder med färger som ska tapetseras vågrätt, stackars Gösta=)

Mitt nya ord är NEJ och det använder jag hela tiden. Mamma är helt förundrad över hur en liten person på 11mån (för det vart jag i lördags) kan ha en sån jäkla vilja. Får inte jag som jag vill, vilket jag absolut inte alltid får så slänger jag mig på golvet och skriker. Vilket inte alltid är så kul. Vi har slagit vad här hemma när vi tror att jag kommer att gå. mammas gissning är i januari, pappas är till jul, och min är så småningom. Pappa och jag övar som bara den på att stå och gå men jag vågar inte riktig ännu att släppa taget och stå själv.

I veckan blir det öppna förskolan, bvc och en sväng till ikea. Mamma ska fixa lite i mitt rum så det blir ett mysigt barnrum.

Kram


pappa hemma

Mamma har gått igenom en operation och därför är pappa hemma med mig. Mys! Igår var vi hemma och lekte, men idag har vi varit på öppna förskolan med alla barnen. Mamma orkade följa med men satt på en stol och tittade på när det var sång och dans.

Vidare idag blir det nog lite lek ute eftersom det är så fint väder, och vi hoppas att Elsa vill komma ut och leka. i morgon blir det en middag hemma hos morfar, på lördag hoppas mamma kunna jobba eftersom det inte blivit av ännu pga sjukdom hela tiden sen kommer mormor och sover hos oss. Pappa ska ut på kvällen och titta på fotboll.

Måste bara berätta att i morse när vi vaknade och tittade ut från fönstret stod det 3 rådjur utanför fönstret och åt och lite senare nu på dagen såg vi räven sitta på berget och titta på oss. Det är verkligen underbart att bo så här som vi gör med skog och djur runtomkring oss. Vi har bilder på dem, men mamma vet inte hur hon gör för att föra över bilder från mobilen till datorn så det blir inga bilder idag. =(

kram

härligt höstväder

Vilka härliga dagar vi haft med rikigt bra höstväder. Ja vi får blicka tillbaka lite vad som hänt nu eftersom vi inte skrivit på ett tag. I torsdags var jag och mamma och hälsade på gammelmormor och åt en lunch det var super gott och mysigt. Stackars gammelmormor som måste städa hela hennes lägenhet när jag ätit kex överallt.


jag äter kex hos gammelmormor.


Fredag så åkte mamma till åland med massa tjejkompisar och pappa kom hem och tog över på em. Jag och pappa hade det super mysigt i helgen, vi var ute och lekte massor och sen åkte vi och hämtade mamma vid båten. Å vad glad jag blev när mamma kom hem, nu vill jag helst sitta fast med henne. Vilket är rätt jobbigt för mamma men vad gör man inte för sin älskade lilla bebis.

Söndag, kanlebullensdag! Så det vart att äta kanelbullar som morfar och den "andra mormorn" kom med vid lunch, super gott. Mamma och jag skulle åkt till mormor på em eftersom pappa hade en kompis över och tittade på fotboll men mamma kände sig inte helt bra. Vi får vänta till nästa helg att träffa mormor då hon kommer och ska sova hos oss. Mysigt! Mamma lagade en höstgryta som kokade i 3timmar och den vart super god. Så mysigt att ha hela famlijen hemma. Jag har nu lärt mig följande saker: Jag kan ropa på Berra, vilket jag gör hela tiden (stackars katt), mamma, kan jag säga. jag förstår när mamma säger "spotta ut" om jag har något i munnen, vilket ser mycket lustigt ut =)
Gå är något jag övar på, men jag är lite feg när det gäller det och vågar inte riktigt. och eftersom jag är en riktig fena på att krypa och snabb som jag är så väljer jag självklart det framför att gå. Mamma var sen med att gå så jag blir säkert det med.

Idag vart det öppnaförskolan med sång och lek. Men jag ville helst sitta hos mamma idag och inte leka med det andra barnen så mycket. Hmmm skumt, jag brukar krypa iväg och leka men inte idag. Jag har fått en tand till nere så nu har jag två tänder. Idag har även min kompis Elsa fått en lilla syster, vi säger grattis och längtar tills vi får hälsa på dem. 

Kram


RSS 2.0