öppna förskolan och rytmik

Idag har äntligen öppna förskolan öppnat. Mamma och jag skulle ta bussen dit som en lite utflykt, men jag somnade i vagnen på väg till bussen och sov när vi kom fram till öppna förskolan så mamma fick väcka mig tyvärr så vi kunde vara med på rytmiken. Det var super mycket barn där idag och jag tyckte det var spännade att titta på alla barnen, men inte mer en att titta. Kommer någon för nära eller tar lite hårt i mig så blir jag super ledsen och kryper upp till mamma.

Rytmiken var desto roligare, jag börjar känna igen låtarna och dansar med. Tanten som spelar gittar är också otroligt spännande och rolig. Vi tog även bussen hem men då var jag vaken och ville inte sova vilket mamma ville, så det slutade med att jag sovit ca 45 min på hela dagen vilket är mycket lite för min del. När vi gick från bussen stannde vi till hos Elsa som kommit hem från dagis och lekte en stund i sandlådan. Jag han att äta några stenar lite sand och en rutten persika under min tid i sandlådan. Mamma hinner inte med det går så fort och helt plötsligt har jag något i munnen.

Helgen har varit super, farmor sov här i lördags för mamma och pappa var inne i stan på 30års fest. Jag sov tydligen hela natten vilket jag inte gjort på ja sisådär 5mån. Mamma tänkte att jag skulle göra det nästa natt med men nej, då ville jag hellre vara vaken från 02-03 och leka vilket inte var så uppskattat. Nu börjar sömnlösa nätterna tära (på speciellt mamma) eftersom hon tar alla vardagar också. Nu på lördag är det fest här hemma och jag ska sova hos morfar så då får mamma och pappa passa på att ta lite sovmorgon. Lär nog bli en sen natt dock!
Söndagen var vi hos Filippa som fyllde två år. Jag åt en bit bulle och for upp och ner i soffan som en studsboll tills krafterna tog slut och vi åkte hem.

Kram

regn...

Igår när vi vaknde regnade det och var mörkt ute så att vi behövde tända lamporna inne. Det vart en dag inne för oss. Hela förmiddagen väntade vi på att reperatören till diskmaskinen skulle komma, och när han kom så hittade han inget fel, typiskt.  Eftersom dagen spenderades inne igår så såg huset ut som hela havet stormar, det var saker överallt. Jag hade dragit fram tidningar, cd skivor ja allt jag kunnat hitta i lådorna. Jag har även fått en ny favorit låt och det är Darin´s nya låt. Då skiner jag upp som en sol och kroppen börjar röra sig till musiken och jag dansar...

Efter lunch tog vi en tur till mölnvik och köpte en present till Filippa som vi ska till på söndag, hon fyller två år och då behövs det en present. Jag fick även några klossar och en ny bok av mamma, jag tycker att mina bebis saker börjar bli lite tråkigt. Pappa jobbar super mycket just nu och då hinner vi inte ses så många timmar innan jag ska sova för natten, jag längtar tills helgen då vi får mer tid för varandra.


Nästa vecka kommer moster Emma från London och moster linda från gotland. å vad jag längtar och mamma med för den delen. vi ses inte så ofta. Mamma och pappa ska ha en kräftskiva här hemma nästa helg så jag ska sova hos morfar. Mamma är lite nervös över att det inte direkt finns någon planering för festen när det ser ut att bli ca 30personer... Ja det är på listan över fixa saker nästa vecka.

Idag ska vi träffa Noel i parken om det inte börjar regna.

Ha det gott kram.



lek på stranden

Idag gick jag och mamma ner till stranden med Noel och Sebastian. Vi lekte på stranden och jag åt allt som kom i min väg kottar, pinnar och sand. Gott!!! Alla somnade samtidigt i sina vagnar så mammorna kunde fika själva en stund. Jag mamma och Noel och hans mamma gick även hem, och tog en sväng förbi hästarna. En av hästen kom riktigt nära och jag tyckte det var super kul och ville klappa på den men hästen var inte lika pigg på det tyävrr.


Berra är fortfarande sjuk och jag måste ta det försiktigt med honom så han inte blir stressad. Mamma går runt och skurar det som han kissar på golvet. idag har det bara varit en liten fläck i tvättstugan som tur är. I morgon har han ätit pencillin i 3 dagar så vi hoppas det blir bättre. Mormor ligger fortfarande på sjukhus men får ev åka hem i slutet på veckan, skönt!
Idag kom även min pop overall och mössa på posten som mamma och pappa köpt på blocket. Super fina grejer. Nu är jag redo för höst och vinter i klädväg i alla fall, sen hoppas vi att det dröjer ett tag innan kylan kommer.
På lördag ska farmor komma och sova här och passa mig för mamma och pappa ska på 30års fest. Det ska bli kul var ett tag sen vi sågs.

Jag röjer med nya mössan från pop.

Berra och mormor sjuka.

Ja är det inte det ena så är det det andra brukar man säga. Mormor ligger på sjukhus och har svininfluensan och har svårt att andas eftersom hon har problem med lungorna. Vi får inte åka och hälsa på eftersom hon smittar. Hoppas hon kryar på sig snart och får åka hem till morbror Daniel.

Berra är också sjuk, han har fått något fel på urinvägarna och mamma fick åka akut med honom till djursjukhuset igår. Han har nu fått pencillin och tagit lite prover. Vetrinären frågade om han hade det stressigt hemma? Jag tycker så mycket om Berra och kryper gärna efter honom men mamma och pappa ser alltid till att det är under uppsikt, men visst det kan nog vara lite stressigt för honom. Hoppas även Berra kryar på sig ,vi vill ha våran kisse kvar.


Igår söndag var vi på dopkalas hos lilla Alfred. Han var nästan lika stor som mig =) Hade lite svårt att stanna kvar och titta på när presenterna öppnades eftersom mormor var sjuk och mamma var lite orolig, men god mat och tårta var det och trevligt att träffa släkten.

Allt i livet som är "skitsaker" blir så små när det nära och kära blir sjuka. Man ska inte lägga ner så mycket energi på struntsaker här i livet utan njuta medans man kan och att alla är friska.

Jag stod tydlgen själv igår i ca 20sek. Pappa och jag var hemma själva och jag reste mig mot en möbel och stod kvar utan att hålla i mig. Jippie!!! i lördags var vi hemma hos morfar och den andra mormorn, pappa och morfar lastade ved som vi skulle få och jag röjde loss på golvet inne. Jag badade även i bubbelkaret på kvällen och det var väldigt kul.

Nu håller vi tummar och tår att alla blir friska och är på benen snart igen. Skänker även en tanke åt moster Linda idag.


Min första tand!

Ja nu har den kommit! Ett litet vitt risgryn syns längst ner och det är min första tand. Bättre sent en aldrig =)
Men det är inte smärtfritt att få tänder vill jag lova. Det gör väldigt ont och snoret rinner och jag bajsar säkert 4ggr om dagen men men vad gör man inte för lite tänder????

Så har vi nätterna och mitt humör som är lite galet just nu. Jag vaknar och skriker på nätterna och är helt otröstlig, så inatt gick pappa upp på övervåningen, och la sig eftersom han ska jobba och måste vara pigg. Mamma gav mig en alvedon och sen tänkte hon tanken på att sätta sig i bilen och åka en sväng men tillsut somnade jag när kl var 02. och vaknade kl 06 och tyckte det var super med morgon. Antingen drömmer jag eller så är det tänderna som gör ont som gör att jag sover oroligt, vi vet inte riktigt men det tär på alla inklusive katten Berra. Jag vill inte heller äta, kläpå mig eller tvätta mig för då skriker jag helt hysteriskt så grannen kom förbi idag och frågade hur jag mådde. Mamma svarade att det är lite upp och ner just nu. vad ska man säga????

Vi tog en tur till Nacka Forum idag, vi skulle köpa överdragsbyxor till mig och doppresent till lilla Alfred som har namnkalas på söndag. När vi står inne på polarn & pyret och vi får hjälp av en tjej att hitta rätt stl så säger expiditen till mamma: jag tror ditt barn håller på att rasa ur vagnen. Japp jag hängde ut från vagnen med en spade i handen och skrek ett glädje skrik som fick hela affären att vända sig om. När vi var inne i bokhandeln hade jag ner en hel hylla med böcker som såg roliga ut. Mamma kände att shopping trippen vart lite väl svettig och vi köpte det vi skulle snabbt och åkte hem.

Ikväll blir det fredagsmys, och för mamma och pappas del är planen att äta räkor och dricka lite vin i lugn och ro efter kl 19 när jag förhoppningsvis sover men det vet amn inte helt säkert just nu.

Kram
SKALBYXOR BABY
Mina nya överdragsbyxor från pop.

lek i parken med vänner och namnsdag

idag har jag och mamma varit nere vid soliden och träffat några bebisar från mammagruppen. Vi kröp runt på gräset och lekte och gungade. Alla har blivit så stora och några väntar syskon. Jag tycker bättre om äldre barn och är rätt rädd för barn i min ålder. Rätt var det är får man en snyting av någon som bara skulle klappa lite. Jag satt hos mamma och tittade först, sen efter ett tag vågade jag ta leksaker och leka med dem.

lagom tills vi skulle gå hem kom regnet som bara öste ner i backen. I morgon kommer moster Linda från gotland och ska titta på en ny häst och vi ska följa. Ska bli super mysigt.
Läggningen idag gick super, jag har inte velat somna på kvällarna och det har slutat med gråt och skrik i timmar. Men ikväll provade vi något nytt. Jag fick ligga i mammas och pappas säng medans pappa sjöng och klappade på mig coh då tog läggningen 10min. Jippie!!!!
Nu gör vi så några gånger tills vi går tillbaka till det gamla rutinerna att somna själv i min egen säng.

Mamma är livrädd för svininfluensan. Mormor ringde idag och sa att det fått det på hennes förskola där hon jobbar. Fy den bara poppar upp. Ska be till gud att vi inte får den.

Dynamit Harry.... eller Ellen efter ett bad

Tack alla som grattat mig på namnsdagen idag.

Kram

fullt ös medvetslös

Ja det är det som händer här hemma nu. Det är fram och tillbaka klättra på allt, äta lite skor och så hör man bang då har jag slagit mej och ligger på golvet någonstans. Mamma och pappa är super glada över att jag kryper så bra och är glad men det är ingen rast ingen ro. Just nu när det börjar bli bra med nätterna så börjar nästa problem! Jag har alltid somnat av mig själv i sängen nu i 6mån, mamma och papppa har lagt mig och sagt god natt och gått ut det har fungerat super bra, men det senaste 3 dagarna så har det tagit 1-2 timmar att lägga mig. Vi har provat allt, från att sova 1ggr på dagen till att inte sova så länge, bada, ja allt men inget fungerar.

Mamma är så förbannat trött just nu på att det alltid ska vara något hela tiden som går emot oss. Visserligen är det så att ha barn men ibland hade man önskat att det bara kunde flyta på med mat, sömn och gnäll.
Så fort mamma och pappa lämnar rummet som jag är i gnäller jag, men nu har de lärt sig att stänga av mitt gnäll vilket är tur för annars blir man knäpp. Blääää är mycket just nu.

Hallå, jag kryper..

Men sen är det självklart roligt också. Jag står som bara den nu och kan hålla i mig med en hand bara. I helgen har vi ätit kräftor med grannhuset brevid oss, mycket trevligt. På lördagen hade vi också middagsgäster även det var super trevligt.
Idag har jag och mamma varit hos mormor, hon har fyllt år och vi firade henne. även gammelmormor och besök från Norge var där. Jag fick en hel hög med presenter. Jag tyckte dock att snöret och pappret var roligast. Det jag kan säga nu är, aj aj, mamma, pappa, där, titta.

Imorgon börjar vardagen igen. Pappa ska börja jobba och det känns jättetråkigt för alla oss ,vi som haft det så mysigt hela sommaren. När nu pappa börjar jobba så kommer vi nog att börja träffa dem andra mammorna och barnen igen och då får jag träffa mina kompisar Noel och Ronja igen och det ska bli superkul. 

Står mot bordet och är superglad


 

jakt efter ytterkläder

ja idag har vi varit i Nacka Forum på jackt efter ytterkläder till mig som håller om man kryper omkring och det är lite blött ute. Eftersom jag inte är så stor så finns det nästan inga ytterkläder i min strl förutom bebis grejer och det håller inte om man ska vara på marken som jag vill.

Tror mamma och pappa var i alla affärer och kollade men allt var för stort, dom enda som hade var självklart polarn o pyret. Super bra jacka och överdragsbyxa som tål väta och vind bra tänkte vi dom tar vi, men när man ser priset så ryser man till och vi bestämde oss för att kolla beg i stället på nätet.

I morgon ska vi ha en liten kräftskiva med vänner ska bli mysigt, och idag kommer moster Frida och sak passa mig för mamma och pappa ska gå på bio ikväll.

Kram

Ekerö

Idag har jag och mamma varit ute på ekerö och hälsat på en kompis till mamma som hon inte har träffat sedan bröllopet förra året. Vi åt en lunch och lekte med hennes hundar som pussade på mig hela tiden, jag tyckte det var sådär men jag är i alla fall inte rädd för en stor mastiff vilket bevisar att jag absolut inte är rädd för hundar. När vi var där började det blixtra och regna som aldrig förr, har nog aldrig sett det regna så mycket förut. När vi kom hem så kom Elsa förbi och vi lekte en stund innan midddagen. Elsa och jag är väldigt bra på att pussas. Jag pussar allt nu för tiden, nallen, Elsa, mamma, pappa Berra ja alla som jag tycker om. Dock blir alla lite blöta =)


Pappa har fått en dag för sig själv eftersom han varit själv med mig hela helgen då mamma varit i göteborg. Pappa har självkart valt att viga dagen åt golf och kom hem när jag hade gått och lagt mig.

/ Ellen

Bad och sol

Vilka dagar vi haft det nu med sol och bad. Jag mamma och pappa har varit nere vid stranden varje dag och badat. I onsdags åkte mamma till moster Frida och åt en lunch, medans jag och pappa var på stranden hela dagen och åt glass och bullar. Bada är nog bland det roligaste jag vet, spelar ingen roll om det är i havet i pool eller i badkar lika kul är det i alla fall.

Jag och Elsa badar.
Mamma badar inte lika länge som pappa gör vilket gör att jag blir väldigt sur när det är dags att gå upp igen från vattnet. Glass är också en stor favorit och jag blir väldigt sur om jag inte får mer när jag vill. Ja tempramentet är det inget fel på....
Idag har jag lekt i hela huset tror jag, dragit fram allt som finns i skåpen och allt i leklådan så det ser ut som hela havet stormar här hemma. Kryper och klättrar överallt det är min vardag, tills jag kommer på hur jobbigt det är eller ser mamma och börjar gnälla och vill bli buren istället.


I morgon åker mamma till göteborg och ska vara borta två dagar, jag ska vara hemma med pappa och mysa. Vi ska till morfar en dag och sen kommer farmor på söndag. Mamma är lite nervös över hur det ska kännas att vara borta från mig i nästan 3 dagar men det kommer nog gå bra, och förhoppningsvis kommer hon hem lite piggare och med lite mer energi.

/Ellen

Mormor

Idag åkte jag och mamma till mormor, pappa skulle iväg med några vänner och se fotboll och ta en sväng på stan efter det. Först var vi i parken och gungade och fikade på en filt, sen skulle jag sova fick mamma för sig men jag tyckte inte det var lika bra idé. Mamma fick tillslut spänna fast mig i vagnen för att jag inte skulle sätta mig upp hela tiden och sova i stället. Mormor lagade god korvstroganoff som jag åt till middag, det var super gott.

Jag och mormor i soffan.

Jag är inte stilla en minut nu och ställer mig upp mot allt så det gäller att vara med så jag inte får fler bulor en jag redan har. Jag har inte kommit på hur jag sätter mig ner när jag ställt mig upp och det slutar oftast med en bula eller två. Även mormors soffa var kul att klättra på. Jag somnade trött i bilen på vägen hem.

I morgon blir det stranden med Noel, pappa ska spela golf med farfar och blir borta hela dagen. Känns så konstigt att vara utan honom på dagarna när vi varit tillsamans i nästan 6 veckor. Men snart börjar vardagen igen och det är bara att vänja sig. Men i helgen när mamma ska till göteborg så ska jag vara med pappa helt själv, ska bli mysigt!

Kram

Landet

Vi har varit på landet över helgen från torsdag till söndag mycket mysigt. Det som är mindre trevligt är alla myggen, det är så mycket mygg att man inte vet vart man ska ta vägen. Bara man öppnar bildörren i 1sek har man hela bilen full med mygg. Myggspray var bra att ha med sig och kläder som skyddar.

vad har vi gort då? Jo vi har åkt farfars båt till olika öar och ätit lunch och försökt få sol på oss fast man frysit. Jag tyckte det var mysigt att åka båt och pappa vill numera köpa en båt till oss. Mamma är mindre förtjust i att åka båt men tycker väl det är ok. Jag har ätit och sovit super bra på landet, så mycket intryck och roliga saker som händer hela tiden gör att man sover och äter bra. (Mamma har också ätit bra, vilket inte är lika roligt.) Mammas favorit hund var där Bernad, så söt hund och han ville vi ta med oss hem. Jag tyckte Bernad var super mysig och han låg vid mig på altanen och sov medans jag lekte med en boll jag hittade där som var super rolig att krypa efter. Alla kläder jag hade på mig där var bara att slänga när vi kom hem, det var blåbär blandat med skit som inte gick bort i tvätten. Riktigt sommarbarn med skit upp till öronen. Skönt att komma hem och bada och tvätta sig ordentligt.

På kvällarna har jag somnat vid 19 tiden sen har mamma och pappa suttit uppe med farfar och Seija och grannarna Conny coh Monica och pratat ,och farfar är en hejare på att dricka wiskey =) mycket trevligt har det varit men som sagt väldans mycket mygg.

/Ellen







Bernad världdens sötaste hund



Trött efter landet och på väg hem sent lördag kväll.

RSS 2.0