pappas födelsedag

I onsadgs åkte vi till vårdcentralen för att se att det inte var något i öronen på mig. Jag har haft feber till och från i en vecka och tar mig mot ena örat så då kändes det som att det var lika bra att kolla. Men det var inget så det är nog bara en vanlig förkylning. Jag har varit rätt skonad mot sjukdommar mitt första år. Tror det var första gången som jag hade feber nu i veckan. Men fler lär det väl bli när jag börjar på förskolan i maj....

äter russin på vårdcentralen



Veckan har faktiskt varit lugn och vi har varit hemma mest eftersom jag inte varit riktigt på topp. Men idag Fredag var vi nere vid sjöliden och sjöng, jag tyckte det var så kul och verkligen gick runt och rammlade och skrattade högt. Märks att det var länge sen jag träffade barn. Nu när man sjunger de sånger vi sjunger på sången gör jag rörelser till, väldigt rolig ser det ut. Mamma och pappa kan skratta länge.

Igår försökte vi få till ett julkort. Jag skulle ha en tomteluva på mig och sitta i sängen och le lite tänkte mamma och pappa men nej. Det tog 1 timma för att få ett kort som man såg hela mig på och inte bara ena kinden eller rumpan eler någon annan kroppsdel. Tomteluvan fick heller inte sitta kvar så ja julkorten blir väldigt speciella iår.

Idag kommer moster Linda och Micke. De ringde från nynäsvägen och sa att deras hjul på bilen hade låssnat och att de hade blivit bärgade till en verkstad. Ja vi får se när de anländer hit till värmdö. Stackars ny bil och allt. Lite typiskt familjen Skoglund kan vi nog alla känna, eller?
Pappa fyller år idag, hurra! Jag och mamma sjöng för honom i morse och han fick en bulle med ett ljus i och en kopp kaffe på sängen, och självklart paket. Jag tyckte nog kartongerna till paketen var roligast. Pappa fick en plånbok och ett par träningsbyxor och en vattenflaska.

Kram

ett smakprov på ett försök till julkort....

Jag kan gå!

Ja ni läser rätt. Jag kan gå nu, poletten trillade ner och jag förstår hur man ska göra =)
Idag gick jag från köket till vardagsrummet helt själv. Mamma och pappa är så stolta över mig. Tänk att lilla jag kan gå. Fast det kommer nog  att ta ett tag innan jag förerdrar att gå famför att krypa eftersom jag kryper mycket fortare. Jag går dock lite för fort så det blir några riktiga fall rakt ner i golvet, men det är den hårda skolan man får gå.




Idag har jag och mamma haft en riktig hemmadag, städat och fixat hemma har det mest blivit. På fm gick vi ut en sväng men jag tyckte det var skittråkigt och stod på samma ställe på gatan i 10min. Vi hade tagit med gåvagnen ut men det var inte heller så kul. Vädret gör inte saken bättre regn regn och åter regn. Det känns som man är i ett växthus hela tiden där det är blött, det här fina regnet som bara tränger sig in i kläderna och gör en blöt fy säger jag bara. Elsa och lilla Stina kom över på em en stund och lekte, men jag och Elsa blev mest ovänner om alla saker. Jag vill helst ha samma sak som Elsa och det är inte så populärt och det blir lätt lite bråk då. Stina är någon jag tycker är mycket intressant och gärna vill ta och känna på. Mamma är lite rädd att jag tror att det är en docka och inte är så försiktig med henne, så det blir att titta på avstånd en så länge.

Mamma skulle hålla i Stina en stund medans Elsas mamma skulle hjälpa Elsa på med kläderna när det skulle gå hem, men jag vart otroligt svartsjuk och krokodiltårarna rullade ner från kinderna. Nej att mamma håller i någon annan det är inte ok enligt mig.

Sol

Äntligen kom solen och lördag var det. Jag, mamma och pappa klädde på oss och gick ner till dagiset och lekte på gården. Jag är bättre från min förkylning fast jag har hostan kvar men att vara ute gör det bara gott. Vi gick även och ringde på hos min kompis Elsa och det slutade med att alla var ute på gården och lekte. Jag och Elsa lekte att vi sålde glass i en lekstuga på gården. (Elsa berättar och jag gör efter)
Elsa kan inte riktigt säga mitt namn så hon säger bara Ell. Men jag fick höra upprepade gånger att Ell lammlar, och det är Ellen rammlar. och det gör jag faktiskt hela tiden eftersom jag försöker att gå nu nästan hela tiden.


 

På kvällen var pappa ute med kompisar och jag och mamma var hemma. Frida och Lina kom förbi och åt lite tacos och kollade på Robinsson. Mysigt! Jag vart super glad när Frida och Lina kom så det vart lite svårt att gå och lägga sig på kvällen. Men jag var uppe lite längre och var super nöjd. Jag gick även super många steg själv igår.

Idag har jag och mamma varit ute och gungat på morgonen men det vart lite blött efter ett tag så då gick vi in igen och väckte pappa som kom upp och lekte lite med mig. Jag hitttde även godisskålen hemma och tog genast en godis och stoppade i munnen och sa namn namn. Mamma tycker inte om det.

Kram

förkyld

Jaha då är man förkyld igen då. Det är ju sådana tider så konstigt är det inte. Jag har ingen feber idag i alla fall men natten har varit lite kämpig med mycket mardrömmar. Vi tog en sväng till öpnnaförskolan och bakade pepparkakor i alla fall, jag tyckte det var super kul och åt även av degen, mums!

Igår fyllde min kompis Noel år,jag och pappa gick över och firade honom för mamma hoppade in och jobbade på kvällen. Vi lekte och fikade i flera timmar och jag fick även med mig en kalaspåse hem med festis (sockerfri) russin och ballonger i. Tack Noel för en trevlig eftermiddag.

I morgon fredag ska mamma jobba igen och jag och pappa blir hemma och tittar på Idol och har fredagsmys. Lördag ska vi nog städa hemma som börjar bli våran rutin på lördagar, sen ska pappa ut på kvällen med vänner så moster Frida och Lina ska komma över och se robinsson med oss.

Kram

Vaccin

I söndags fyllde min morbor Daniel år och vi åkte dit och firande honom. Han vart super glad över sina presenter. Jag tyckte det var super kul att träffa alla och förde ett väldans liv. Hoppade i soffan, sjöng imse vimse spindel och pussades. Alltså en toppen dag. Efter det åkte vi till Farmor på middag, det var super gott och mycket trevligt. Farmor har en super läskig matta som jag inte våga gå på. Mattan är en kofäll och är alltså lite hårig och super läskig. Jag somnade på vägen hem i bilen. Skönt!

Nya bilstolen är mycket bra, tack farmor och farfar.

Idag har vi haft avslutning på Bvc för vår "mammagrupp" alla barn har blivit så stora och jag kommer ihåg när vi var 2månader och sågs första gången. Nu röjde alla runt och kaffekoppar vältes och ballonger smälldes och kaoset var totalt. Vi fick även info om att vaccinet mot svininfluensan att det släpps ikväll och man skulle ringa och boka en tid, så vi gjorde det och fick en tid i morgon kl 14. Mamma har tagit vaccinet och det gjorde förfärligt ont i armen efteråt och man fick lite feber så jag hoppas jag kommer lindrigt undan. Ja det är inte ett lätt beslut om man ska ta vaccin eller ej men vi går på rekomendationer och jag tror att det är bra att ta det för att inte föra smittan vidare. Natten kan nog bli lite halv stökig efter sprutan men men det klarar vi. Vi har haft sömnlösa nätter förut =)

I veckan fyller Noel år och det ska vi fira med present och tårta på onsdag. Torsdag ska vi baka pepparkakaor på öppnaförskolan (hur nu det ska gå till med alla barnen).

Har på mig den fina koftan jag fick av moster Linda i födelsedagspresent.

Kram

shopping

Idag har jag mamma och pappa varit och shoppat på em/ kvällen. Först åkte vi till orminge för att titta på en bilbarnstol på familjetorget (en barnaffär), sen åkte vi vidare till barnenshus och där hittade vi den bilstolen som vi ville ha för 1500kr perfekt! 1000kr billigare en vad vi hade räknat med. Det vart även ett nytt spjälsängsskydd eftersom jag fastnat med fötterna mellan spjälorna på natten när jag sover (eller inte sover). Faktiskt har nätterna blivit bättre nu när jag bara vilar en gång om dagen, så vi hoppas det förblir så.
Jag fick även ett par nya vinterskor, super fina röda med ull i. Dock väldans dyra men bra enligt damen i butiken, dem var i strl 21 så jag ser numera ut som ett L  när jag står upp men det var tydligen den strl jag skulle ha eftersom jag ska ha dem några månader. Sen åt vi även en middag ute, jag åt allt från oliver till ris med kyckling, super gott!

Det blir mycket öppna förskolan nu när det regnar nästan varje dag, men man blir lite irriterad när barn som har grönt snor och hosta springer runt och nyser och hostar på alla andra barn som inte är snoriga, grrrrrr. inte konstigt att influensor och allt sprids som löv efter vinden. På onsdagar har jag börjat i en grupp med 8barn som kyrkan håller i. Vi är där mellan 9-11 då vi leker i ett stort lekrum, sjunger och målar med fingerfärg och mycket mer. Nu i onsdags så gjorde jag min fot i gips, den kommer nog bli super fin. Det är bra för mig att det är samma barn varje vecka så jag kan bli lite tuffare och våga mig bort från mamma.

I morgon blir det sångstund på morgonen och sen hoppas vi kunna vara ute och gunga lite utanför sjöliden. Jag skulle önska att det fanns lite lekparker här men det finns inte en enda, så det blir att vara ute på tomten och det är inte alltid så kul.

/Ellen


1 års kalas

Vilket kalas det blev i söndags. Det kom väldigt väldigt många, men det var kul och jag var på bra humör hela tiden. Mamma hade ingen koll på vart jag var eller hos vem jag var men det gjorde inget för jag hade det bra och tittade på alla människor, har nog aldrig sett så många människor på samma gång. Morfar lekte en del med min kusin Elias och det tyckte jag inte om, jag är ju van att få all uppmärksamhet så det var verkligen något nytt att inte få det. Men det är bra att jag har någon att konkurera med ibland tycker mamma. För det är inte ofta jag har det.

Vad fick jag då? Jo jag fick allt från himmel till jord men bla: docka & vagn, kläder, lego duplo, böcker, presentkort, pengar, leksaker och mycket mer. Tack alla för de fina presenterna och uppvaktningen.
Alla i familjen somnade som stockar och var helt slut efter dagen men det är väl så det ska vara när man fyller år.
I morgon fyller jag faktiskt 1år och om man blickar tillbaka hur det var för ett år sedan den 10nov 2008. Mamma & Pappa åkte in för en koll av vattenavgång kl 12 och kl 14.31 är jag ute med kejsarsnitt. Alla vart väldigt fårvånade även jag eftersom jag inte riktigt andades när jag kom ut men efter ett tag var allt frid och fröjd och jag fick ligga på pappas mage.

Ja och nu är jag en glad sprallig tjej som har två tänder och kan stå (lite) själv, men kryper fort som en vessla. Mina bästa vänner är Noel och Elsa och jag älskar russin och choklad. Det var lite kort om vad jag kan och tycker om att göra. 

 I morgon på min födelsedag kommer mormor över och firar mig eftersom hon inte kunde komma i söndags. Pappa och mamma har sagt att när jag vaknar i morgon kommer det att finnas en fin present till mig. Längtar!!! Så det var därför det var lite struligt att somna ikväll men så är det när man väntar på något gott.

Kram
            





             

förberedelser inför 1års kalas

Nu är vi i full gång med förberedelserna inför kalaset på söndag. I morgon ska jag och mamma åka och köpa alla grejer som hör till ett kalas. Det ska bli så kul att få ha sitt första riktiga kalas.

Lördagen kommer att gå till att baka massor av muffins och kakor, mums! Mamma ska även åka och hämta min present som kommit på posten, en gungzebra mycket fin färggrann sak. Hoppas bara pappa kan montera den tills på tisdag då jag faktiskt fyller år. Han såg lite skeptiskt ut när mamma frågade om jag skulle få presenten i kartongen eller om vi skulle montera den först??? Annars får mamma försöka montera ihop den, mycket kvinnligt.

Idag var vi på öppna förskolan och fotograferade oss, jag bjöd dock inte på ett endaste leende så vi får se hur bilderna vart. perfekt juklapp annars hade mamma tänkt ,men men jag blir nog väldigt söt i alla fall. Mamma har ett kort när hon var liten från dagis där hon är helt gravallvarlig och det är super sött så det blir nog bra. På öppna förskolan var det 40barn idag så vi tog bara kortet och åkte hem för jag tyckte inte det var kul med så mycket barn, ville bara sitta hos mamma hela tiden och då är poängen borta med hela grejen att avra där. När vi kom hem sov jag i 2timmar och sen gick jag och pappa över till Elsa och lekte medans mamma var på återbesök hos läkaren.

Året som gått har verkligen gått fort, det jag kan nu är: peka vart mitt huvud är om man frågar, vart lampan är, säga mamma och pappa, Berra, tack, hej. Stå själv en stund, förstår om man säger att jag ska hämta kaninen ja och mycket mer.
Tänk att för ett år sen så låg jag i mammas mage och mamma trodde hon skulle spricka för magen var så stor.

Mamma skriver:
Ellen!, året som gått har verkligen varit helt fantastiskt så mycket glädje och kärlek du ger oss varje dag går inte att beskriva i ord. Leendet man får varje morgon vare sig kl är 05 eller 08 är helt underbart och helt plötsligt är det värt att gå upp för att få vara med dig. Jag har lärt mig under året som gått med dig hur det är att vara mamma till den underbaraste lille tjej man kan tänka sig. Vissa dagar är tyngre en andra då sömnbristen träder fram och man vill inget hellre en att sova hela dagen eller när du gråter och bara vill bli buren och jag inte ens kan gå på toaletten själv, men allt detta är det värt för att få vara mamma till dig.
Jag har även lärt mig vilka människor som står oss nära och vad familjen betyder mycket. Jag vill finnas för dig när du är ledsen, glad eller arg eller bara vill krypa upp i en varm famn och mysa.
Vi älskar dig Ellen du är det bästa som hänt oss.
/Mamma och Pappa.

pappa och jag den 10 nov 2008.

Den 5 nov 2009.

pappa fri helg

I helgen har jag och mamma varit själva. Pappa har vairt i London på riktig fotbollsresa med vänner. Jag och mamma har lekt och besökt vänner och familj. I fredags när jag skulle gå och lägga mig gick samtidigt vår tv sönder. Mamma vart lite lätt desperat och ringde canal digtal och skrek att tv hade gått sönder och att hon ville se idol. Flickan i luren på andra sidan hörde nog hur despreat mamma lät samt att jag gallskrek i bakrunden så det hördes nog ingenting av vad mamma sa. Tvn började i alla fall fungera efter 30 min, men mamma insåg hur viktigt det är med den egna tiden på kvällen och hur desperat man kan bli bara för en tv går sönder.....
 är man småbarns förälder så är man.

På lördagen åkte vi till Linda, Olof och Filippa i huddinge och åt en god lunch. Jag och Filippa lekte och mamam fick lite vuxentid med Linda mycket trevligt. Efter det åkte vi hem till morfar, å vad kul det är att vara där. Där åt vi middag och sen åkte vi till kyrkogården och tände lite ljus för dem som inte finns i livet längre.

Söndag skulle pappa komma hem på em men han ringde och berättade att allt var försenat och kom inte hem fören på kvällen. Så vi åkte till gammelmormor och hälsa på en snabbis det var mycket uppskattat.

Idag har vi lekt med Noel hemma och sen har vi tagit en promenad i blåsten, lugn och skön dag. Ikväll blir det träning för mamma och jag och pappa får leka lite.

kram

RSS 2.0