Promenad och fika ute i solen.

Idag tog jag och mamma bussen till gustavsberg och mötte upp mina vänner Ronja, Meja, Isabelle. Vi gick en super härlig promenad längst hamnen och avslutade på ett fik som hade uteservering i solen. Jag låg i min vagn hela tiden och pratade med tummen som hänger över mig och var glad.


Jag i vagnen med tummen som hänger och tittar på mig.

Fika ute i solen med vänner.


Pappa har varit på begravning idag så på em myste jag mest med honom. Mamma ger inte upp i första taget med mina smakportioner så idag provade jag potatis och majspurè ingen höjdare det heller. Men efter det vart det lite banan och det är något jag verkligen tycker om.
Min moster Linda på gotland har klarat körkortet idag, grattis grattis. Nu blir det bilkörning när vi kommer.


Mys med pappa i soffan.

Dagen har varit mysig med både glädje och sorg.

Kram

Gustavsbergs kyrkan.

Köpa och sälja vagnar....

Jaha då har mamma sålt min vagn. Ja vi kom på att man inte behöver värsting vagn här på värmdö. Det blev en kronan vagn till mig en rejäl med fyra hjul. Vi har idag varit ute och provkört den med Sussie och Ronja och det gick super, de har en likadan så det såg nog rätt kul ut.

Nya vagnen med rosa åkpåse.

Söndagen tillbringade vi med att köpa och sälja vagnar och sedan åka till ett par vänner på fika. Mysig helg har vi alla fall haft tillsammans. Idag måndag har jag och mamma åkt till gammelmormor lite oplanerat och hjälpt henne. Gammelmormor sjöng norska sånger för mig, det var rätt annorlunda så det var lika bra att stirra lite extra på henne. Stirra är jag bra på. Mamma hjälpte gammelmormor med att dammsuga och städa lite.

Nu när jag ligger på golvet på filten så kan man hitta mig överallt för jag börjar röra på mig väldigt myket, och ligger oftast utanför filten efter ett tag. Pappa kom hem tidigt idag för mamma ska träna ikväll och "den andra mormorn" ska ev komma och hjälpa till, det är väldigt snällt. Snart blir det att äta ett mål gröt för det har jag börjat tycka är helt ok.

Jag i min paul frank tröja som är inköpt sommaren 2008 när jag låg i magen.


Älskar att stoppa allt i munnen just nu gärna så man nästa kräks.

Kram på er i solen.

Besök hos morfar & den andra mormorn...

Fredagen tillbringade jag och mamma hemma. Jag låg på golvet och lekte och mamma städade och tvättade hela dagen. Ja det är sånt som måste göras. På kvällen kom morfar, den andra mormorn (ja vi kallar Lena det) Frida och Lina, vi år räkor och kollade på let´s dance, mysigt! Jag provade även min hoppgunga men jag tycker fortfarande inte om den måste nog växa i den lite till.

mamma fick inte till så att bilden skulle vara vänd rätt. Håll tillgodo med denna.

Idag lördag har jag varit hemma hos morfar och den andra mormorn för mamma och pappa skulle på bio kl 14.40 i sickla. Pappa tänkte att vi skulle vara själva på bion eftersom ingen människa går en lördag kl 14.40 men så var de inte. När mamma och pappa kom dit så var biljetterna slut så det vart ingen bio. Jag hade det super hos morfar vi gick en promenad och Lina och jag lekte på golvet. Kvällen avslutades hemma med mys och sen somnade jag som vanligt kl 19.00. Helgen har varit super en så länge....

Kram

Lunch med 2 av mostrarna!

Idag var vi och tränade som vi alltid gör på torsdagar kl 10.00, efter det så skulle vi träffa mina mostrar Frida och Lina i Nacka Forum, så det vart till för mamma och duscha och fixa sig på world class medans jag tittade på. Det gick sådär....
Jag kunde inte sova någon fm lur eftersom vi var och tränade, så när kl var 11 och jag ännu inte sovit som jag brukar var humöret inte på topp, och att då sitta och vänta på mamma som skulle göra sig iordning var inte så kul.
Mamma fick mördarblickar av alla tjejer i omklädningsrummet när jag skrek. Men när en dam skulle gå sa hon bara: vad söt hon e. Jaha vad säger man då? Tack!

Väl i bilen till Forum somnade jag och vaknde upp när mamma och Frida, Lina satt och åt. Jag fick som vanligt fullt med uppmärksamhet av mostrarna och det tycker jag om... Efter lunchen gick vi till ett annat ställe och tog en kaffe, och sedan vidare till polarn o pyret. De har så super fina saker där men det är köpstopp eftersom vi ska snart åka utomlands.
Ett inköp vi måste göra dock är en rullgardin till mitt rum eftersom det blir ljust nu kl 05.00 och jag får för mig att det är morgon då, inte så populärt hos mamma och pappa.

Jag provsmakar lite på moster Lina.


Moster Frida är allt bra rolig...

Pratat mycket med moster Linda på telefon idag och måste säga grattis till teoriprovet.

Det känns som mamma, pappa och jag är de tre musketörerna just nu. En för alla, alla för en.....
Skönt att ha en trygg famn att luta sig mot när det blåser storm.
Kram

Bebisträff och läkarbesök onsdag 25/3

Idag var vi på läkarbesök på nacka sjukhus. Jag har varit så mycket förkyld så det var bäst att kolla upp det ,men det såg ut att inte vara någon fara. Men fick i alla fall en telefontid om 6 veckor som uppföljning. Läkaren trodde först att jag kunde ha förkylningsastma men det sa mamma nej till. Jag tänker inte ta något kortison i onödan inte....

Idag ska vi hem till Therese och Noel på fika på em, det ska bli trevligt att få lite sällskap.
Igår var det bebis träff hemma hos Meja och Emma, vi gick först en promenad i en vagn som mamma köpt på blocket för 500kr som jag ska ha på våran resa som vi ska på snart. Mamma vill inte ta med sig min 10.000kr vagn eftersom det finns risk att den går sönder på flyget. Så igår skulle vi prova den nya vagnen som är väldigt ful, men faktum är att jag tyckte bättre om att åka i den en i min fina vagn. Mamma blev lite lätt frustrerad över det och funderar på att sälja min vagn och köpa en emmljunga som är liknande den 500kr vagnen vi har nu. Ja det tål att tänkas på lite.....

Jag sovandes i den nya fula vagnen.

Igår kväll så skulle mamma iväg och träna och jag skulle vara hemma med pappa på KVÄLLEN. Men nej det gick inte som vanligt, mamma fick komma hem och ta över och lägga mig. Jag skrek så mycket när mamma åkte så jag kräktes. Så idag tror jag mamma har gråtit mer en vad jag gjort över detta. Det är nog lite jobbigt för hela familjen att jag håller på sähär. Tänk att alla människor ska ha så bra råd vad man ska och inte ska göra hela tiden med mig. Jag vet att mamma försöker i alla fall att vara den bästa mamman hon kan för mig, fast det är tungt ibland.

de här snödropparna hittde vi utanför Noels hus. Lite vår är det nog i alla fall.

Kram

Ny vecka nya utmaningar...

Jaha då var det ny vecka igen, tiden går så fort. Nya ljud och nya saker lär jag mig varje vecka. Mamma satte på mig ett bar byxor idag på morgonen som visade sig vara alldeles för små.Såg ut som tidvattnet skulle komma vilken sekund som helst. Man hinner inte med när jag växer så fort var mammas förklaring till byxorna. Måste ut och köpa nästa storlek på kläder.

idag på morgonen, (jag vaknar numera kl 06 och är super glad) vände jag mig från mage till rygg igen så nu tror jag att jag börjar få kläm på det hela fast det är svårt. Nya ljudet är grrrrr det använder jag nästan hela tiden. Mitt hår är något som jag måste jag ta upp här i bloggen, det har blivit som svinto med lite klumpar i. Ja mamma vet inte riktigt vad man ska göra med håret där bak det ser bara inte klokt ut men men.

Igår tänkte jag hoppa över em vilan eftersom mammas plan var att gå och lägga sig med mig ett tag, jag är lite listig.... Men det vart bara kaos av det hela så det slutade med att jag skrikande helt hysteriskt låg i vagnen på farstun medans mamma vart lite irreterad . tillslut gick vi en promenad med ipod för att mamma skulle slippa höra mig. Det slutade med att jag somnade och vaknde glad igen. Det är nog bäst att sova en stund på em för jag orkar inte med kvällen annars.

Äta är inte min grej så det är ungefär varannan dag som jag äter bra annars är det sisådär med maten.

försöker äta upp skeden..


jag trött och leker med en apokteks påse i soffan...

Besök hos kusinerna söndag 22/3

Helgen har varit lugn och mysig. I lördags var vi ute och gick en promenad med min vän Elsa som senare på kvällen kom på middag. Mamma och pappa gjorde en 3rätters middag och tittade på robinsson med vänner.

Idag söndag åkte vi en sväng till kusinerna Elias och Linn. Vi lekte en stund på golvet men jag stirrar mest på Linn som är rätt högljud när hon blir glad enligt mig. Tycker inte om saker som låter högt och är rätt harig av mig när det kommer till höga ljud. Senare tog vi en långpromenad så Elias fick öva på att cykla utan stödhjul. Han var super duktig.

Väl hemma vart det städning för hela slanten. Pappa och jag vek tvätt på golvet framför fotbollen och mamma dammsög och dammade. Berra låg i fönstret och tittade på. Jag var på ett strålande humör hela kvällen och det var skönt att komma hem till mina saker. När jag varit iväg någonstans på dagen och kommer hem så tycker jag det är super skönt och blir på mitt bästa humör.


Jag och pappa viker tvätt.

Berra ligger i fönstret.

Men vid 18 tiden var det bad och sen sova kl 19. Skön och mysig helg med familjen.

Badat och klar för nattning.


Storhandla och krock med bilen... Fredag 20/3

Ja tro det eller ej men idag när vi var och storhandla så krockade vi med mammas nya bil. Jo det är sant vi skulle backa ut från parkeringen och börja köra och då kommer en skåpbil och kör in i oss på den sidan jag sitter. Mamma flyger ut och skäller på gubben som tycker att mamma ska lugna ner sig för han tar på sig skadan.

Vi försökte leta papper i bilen medans jag började tröttna på att stå still med bilen och börja skrika. Det slutade med att pappa kom och styrde upp allt, som tur va. Vi har inga bilder från krocken att lägga upp. Alla mår bra och ingen kom till skada.

Vi har även varit i Nacka Forum en sväng och det är spännande att titta på folk. Jag fick en tunika och taights av mamma och pappa från zara de var super fina. Ska jag ha på mig när vi är ute och äter middag på Gran canaria om 3 veckor.

Planerna för helgen blir att vara hemma och ta det lugnt. Elsa min kompis kommer över på middag i morgon.
Kram

Jag äter banan och persiko puré.


Träning 19/3 torsdag

Jaha idag var det träningsdags för mamma och jag hängde med. Det är rätt kul att ligga på filten och titta på när alla hoppar upp och ner. Jag säger bara till när jag är hungrig och då får mamma ta en pause och ge mig mat, sen är det bara påt igen för henne. Mamma är en ganska kul prick för hon gör som en gunga med mig så jag flyger upp i luften och då kan man inte hålla sig för skratt, den är så rolig den där grejen hon gör. Pappa gjorde "gungan" i morse med mig, han skulle prova men jag ville inte ens dra på smilbanden då. Tror det var att han missade att säga huiiiiii samtidigt som jag flyger upp.


Jag på träningsmattan på world class.


Så här trött blir man efter träningen....

Efter träningen var både jag och mamma trötta så vi körde hem och åt lite lunch och tog en vila båda två, mysigt!
På em fick vi besök av grannen Elsa som är 1,5år. Jag tycker Elsa är super kul och tittar gärna efter henne hela tiden. De stannade även över på middag eftersom pappa jobbar sent idag, det var trevligt med lite sällskap.


Katten Berra solar sig och har en lugn stund medans jag sover.

solig promenad på bullandö

Idag tog vi bilen till Bullandö och gick en promenad i solen tillsmans med Therese och Noel. Jag skulle sova enligt mamma men tyckte det var mycket bättre att sitta i bärsele och titta. Det var mycket hästar att titta på och så lyssnar jag gärna på Therese när hon berättar lite om bullandö. Varje gång det blåser till ute håller jag andan bara i fall att liksom... Mamma tycker det ser väldigt roligt ut.


Min och Noels vagn på bryggan.


Jag i bärselet.

Jag tror faktiskt att jag struntar i att sova i dag när jag tänker efter, känns liksom onödigt att mamma ska få egen tid. Så jag är hellre vaken och är lite grinig.... Ikväll ska vi ut och äta med mammas vän Helena. Mammas plan är att jag ska somna för natten i vagnen på kvällen. Får se vad jag känner för. Att vara ensam med pappa ikväll skulle fungera men jag tror verken pappa eller mamma orkar med att jag skriker några timmar ikväll, så det blir att följa med mamma. Blir nog bäst för alla just nu. Jag är bara bebis 1gång i livet så det får vara så här nu med min mammighet.
Tydligen var det fler bebisar i mammagruppen som är mammiga som jag, så jag är inte ensam om det.


Bullandö Marina.

En dag med mina vänner.

Idag har jag haft besök av mina vänner som är :Noel, Meja, Evan, Lo, Isabell. Först gick vi en promenad när det slutat snöa och regna, efter det så blev alla inbjudna på fika. Mamma hade som sagt bakat en kaka som faktiskt var god.

Vi låg och pratade alla på mage en stund innan det blev för jobbigt och man får vända sig igen till rygg. Jag höll lådan för de andra som vanligt. Meja min kompis skrattade tillbaka. Idag ska även tillägas att jag låg en stund på mage när mamma klädde på sig och när hon kom tillbaka låg jag på rygg, vände mig tydligen själv för första gången. Men det är inget som jag gjort fler gånger idag, för jag fattar inte hur jag gjorde det.




Möte på golvet hemma.

När pappa kom hem tvättade han bilarna som vanligt ,sen åt vi middag tillsamans och jag provade katrinplommonpuré som inte var så gott. Jag tycker nog inte att någon mat är speciellt god.
Hoppade över em vilan gjorde jag så när kl var 18.30 var det natt för min del. (Mycket skönt för mamma och pappa.) Risk för att det blir en tidig morgon i morgon för mamma dock.

Ny mössa provas med katrinplommonpuré i hela ansiktet.


God natt alla.

Kram Ellen

Besök på sjukhus hos gammelmormor

Idag blev det ett besök hos gammelmormor hon är tyvärr dålig och ligger inne på södersjukhuset, så vi var där och jag visade fram den glada sidan av mig med skratt och prat. Vi var även förbi mammas gamla jobb och visade upp oss. Där vart jag dock lite rädd för alla nya ansikten så det var bäst att hålla ett öga på vart mamma befann sig i rummet, (det är mycket viktigt att hela tiden ha lite ögonkontakt med mamma.)

På väg till sjukhuset med basker och nya skor..

På vägen hem från sjukhuset så vart det ett besök på polisen i nacka för att hämta ut mitt nya pass med kort i och allt. Det står även i passet att jag är en kvinna. Mamma tycker det är mycket märkligt att en 4 månaders bebis kan vara en kvinna men ska det vara korrekt så ska det.

Ikväll vart det för mamma att baka en ny kaka eftersom den igår vart hemskt ful och äcklig. Vi får besök i morgon av alla mammor i mammagruppen och då måste det finnas lite fika att bjuda på. Jag tillbringade kvällen med pappa tills det spårade ur och jag märkte att mamma inte var i rummet och började skrika. Men med lite uppmärksamhet från mamma och den roliga sången lilla snigel så blir allt snart bra igen.

Det här blir en blogg om Ellen Skoglund




Ja det blev en blogg för oss med tillslut....

Ellen är 4 månader och bor på värmdö med sin lätt förvirrade mamma, pappa och en katt.
Här kommer vi berätta vad som händer i Ellens liv. Ellen frikadellen är nya smeknamnet som en tjej i mamma gruppen kom på.
 Ja vad ska vi börja... Jo pappa har varit bortrest i 5dagar och kom hem i lördags kväll, väldigt mysigt blev det på söndagen att ha hela familjen hemma. Katten Berra blev nog gladast. Vi åt en lunch på cafe tillsamans och sen tillbringade vi bara dagen hemma. Mamma försökte baka en paj från Lejlas kokbok men det blev inte bra, ser hemsk ut.

Pappa var imponerad över hur mycket jag börjat prata medans han var borta. Det är ännu en sak jag har från pappa, är nog ganska lik honom till utseendet också. Mini räkan kallas jag även av pappas vänner.

På lördagen var jag och mamma hos morfor en sväng, men det tyckte jag var hemskt skrek mest, och nu vill jag inte ens titta på morfar utan att börja gråta. Mamma tycker det är lite frustrerande. Om jag får välja så skulle jag vara med min mamma 24tim om dygnet. Men nu ska mamma bli lite smal tills vi åker på resan till canarieöarna så det blir att hänga med pappa på kvällen men det är också rätt ok.

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0