Pulka

Nu i veckan jobbar mamma och jag är hemma med pappa. Både pappa och jag tycker det är super mysigt. Vi har träffat min kompis Elsa och åkt pulka varje dag. Igår var vi hemma hos Elsa på fm och lekte sen kom Elsa över till mig på em och vi lekte!, hela vardagsrummet såg ut som ett bombnedslag och vi som hade haft städerskan här hela dagen. Men har man kul så har man. Idag tog vi med oss varmchoklad och smörgås till pulkabacken och jag gick nästan hela vägen hem eftersom jag abslolut inte vill sitta i pulkan. Mamma kom hem efter jobbet och gjorde pannkakor och korvstroganoff och jag åt som bara den.


Vi fikar med munkar och saft, gott!

Ikväll blir det tidigt för hela familjen speciellt mamma som inte är van att jobba och bara sovit 5 timmar inatt eftersom jag vakande och var ledsen vid halv fem i morse och sen somande jag om när mamma skulle gå upp vid halv sex. Men det är nog bara att gilla läget och tänka på att man får sova i ett annat liv så går det rätt bra. Pappa var också tvungen att gå upp vid sextiden eftersom bilen inte ville starta och mamma behövde hjälp och assistans för att få ut hennes bil ur garaget och ta den till jobbet istället. Jäkla skit volvo, nu vill vi ha vår nya bil. Snart är det nyårsafton och den kommer att firas hemma hos goda vänner.

Kram

Julafton

Nu har jag firat min andra jul i livet. Vi firade hemma hos morfar och den andra mormorn med mostrarna: Lina, Frida och Linda. Super mysigt. (Emma kunde tyvärr inte komma till Sverige över julen). Vi åkte dit på fm så jag och morfar kunde gå ut och åka pulka en stund innan kalle började. jag tyckte kalle var sådär men det är en tradition så det måste man se. Nu finns det så mycket bättre barnprogram så risken är att våran generation inte kommer att tycka att kalle är kul.


Efter kalle vart det mat, prinskorvar och köttbullar vart det för min del. Sen var det äntligen dags för julklapparna. Å vad fina saker jag fick. De som mamma tyckte var finast var ett par tofflor jag fick av mostrarna med hajar på. jag tyckte bäst om en hellikopter som jag fick av farfar och Seija. Där var vi dagen innan julafton och firade jul. Det blir många ställen att besöka under julen. Linda och Micke sov hos oss inatt så vi hade lite myskväll igår och idag har de åkt hem, så tråkigt. 

Nu i morgon söndag och fyra dagar framåt ska mamma jobba och pappa vara pappaledig. Mysigt ska det bli att få vara lite med pappa.

   
         

Julgran och julbak

I går söndag klädde vi granen, å vad fin den blev. Farmor var här och vi bytte julklappar eftersom vi inte kommer att ses innan jul, sen gjorde vi även knäck och annat julgodis. Jag fick en super fin matstol, puzzel, kläder och en hund man drar efter sig. Tack farmor för alla fina saker. Vi hade en mysig dag fast jag fortfarande är sjuk och hängig. På kvällarna får jag feber och på nätterna är det som värst för att sen vara helt ok på morgonen. Men jag är inte mig själv, orkar inget och är allmänt slö. Så idag bar det av till vårdcentralen och visst var det streptokocker. Så nu är det penicillin framöver i 10dagar men förhoppningsvis blir jag frisk och pigg till julafton.

Våran fina julgran.

Helgen har varit lugn eftersom jag varit sjuk. I fredags möttes mamma och pappa i Forum och handlade lite julklappar men det vart inte så mycket som vart köpt eftersom jag inte var riktigt hundra och inte ville vara med på noterna. Mamma får åka iväg själv idag eller i morgon och inhandla det sista. Alltid lyckas man att vara ute i sista sekunden fast vi började i tid. Lördagen var jag och pappa hemma för mamma jobbade. Morfar kom förbi och lekte en stund, det var kul men jag orkade inte lika mycket som vanligt såklart.

Tänk att vi får en vit jul, men herregud vad snö det kommit. Det ser ut som vi bor i sälen eller något annat ställe som har mycket snö. Igår följde vi med farmor till bussen och mamma kom på sig själv att titta upp för att se efter liftarna eller skidbacken som lyser upp i mörkret, men kom på att: gud vi är ju hemma på värmdö och inte i alperna. Men det är verkligen den känslan man får, att man är iväg på en skidresa eller något med all denna snö och kyla. Men mysigt är det!

Jag är en dj, (en febrig dj)

Kram

Sjukstuga

Jaha då var det sjukstuga här hemma igen, suck! Jag har fått ögoninflammation, feber, hosta, snor som rinner. Natten har varit mycket spännande och sömnlös. Jag gick och la mig 19.30 men vaknade  redan vid 21 och var super ledsen. I med mer alvedon och näsdroppar och sen somnade jag på soffan men mamma och pappa. Vid 22 vaknade jag igen samma visa, ledsen och snorig. Då bestämmde vi att jag och pappa skulle sova tillsammans sen skulle mamma lösa av på morgonen. Så blev det, vid 05.30 bytte mamma och pappa plats så pappa fick några timmars sammanhängade sömn i kroppen. Jag tyckte det var morgon kl 06 så då var det bara att kliva upp och ge hostmedicin och näsdroppar. Phu! ja alla är vi trötta idag, men mamma ska jobba kväll på sös så för hennes del blir det många koppar kaffe för att överleva kvällen. Tur att vi är ett team när jag är sjuk så man kan turas om att sova och torka snor, spyor ja vad det nu må vara. Annars blir det nog tufft.

I morgon hoppas vi att jag är så pass pigg och kry att jag kan följa med och köpa en gran i alla fall. Vi får väl se om farmor vill komma och göra oss sällskap fast det är sjukstuga.

Kram

snö

å vad det har kommit snö. Vi har varit ute varje dag och åkt pulka, jag tycker det är sådär kul. Det är även super svårt att gå i snön jag rammlar hela tiden. Mamma och pappa skottar och skottar men det bara väller ner mer snö så bilarna kommer knappt ut. Vår uppfart är inte så liten så det tar några timmar att skotta bort all snö. Hoppas hoppas vi får en vit jul det vore bara för bra för att vara sant.



Igår var vi i Nacka Forum och handlade lite julklappar och åt en lunch med mostrarna Frida och Lina. Lunchen vart inte så lugn utan när jag ätit klart så ville jag springa runt och då är det bara för mamma att hänga efter annars är jag snart borta. Som tur var somnade jag i vagnen efter lunchen så mamma kunde handla lite i lugn och ro. När jag vaknade var det full rulle igen och jag rev ner alla kläder inne på H&M så efter det tog vi bilen och åkte hem. Mamma hade var på julbord på tisdagen och var väldigt trött, men det har man inte tid att vara när man har mig.

I helgen ska mamma jobba sen kommer farmor på söndag och då ska vi klä granen och göra lite julgodis det blir mysigt. Nu får vi bara se till att bli friska från snoret som rinner hela tiden på någon av oss i familjen. Just nu är det min tur igen, suck!

Dagarna blir lite långa nu när öpnnaförskolan inte är öppen så det blir att pyssla och leka hemma. Jag har även fått en ny favorit sak och det är att titta på telitubbis på tv. Det är både bra och dåligt tycker mamma och pappa. Det bra är att jag sitter som ett ljus i ca 15min så då kan mamma ta en dusch eller göra något annat under tiden utan att jag är med. Det sämre är att jag vill helst titta hela tiden och det måste finnas lite regler när det gäller tvn, och inte sitta och titta hela dagarna.

Kram

Nu kan jag ha toffsar i håret.

Norge besök

Ja nu har jag och mamma varit i Norge. Vilken upplevelse att flyga, det var super kul och jag skötte mig exemplariskt. Under själva flygningen satt vi och läste en bok och åt lite banan och tittade ut på molnen sen var det dags att landa. Mamma tyckte dock att det var lite tuffare en vad hon trodde att resa själv med barn. Vi fick inte ha vagnen med oss till gaten vilket innebar att mamma fick bära mig och väskor samt jackor vilket var jäv...ligt jobbigt. De som erbjöds sig att hjälpa till var unga killar, men de äldre människorna de skiter fullständigt i en, de ska bara fram först. När vi landa i Oslo och står och väntar på väskor och vagn så ser vi att våra saker kommer utspridda på väskbandet, ja självklart så har påsen som vagnen låg i och lite annat gått sönder och de ligger över hela bandet. Mendans mamma jagar saker springer jag iväg och försvinner in i taxfreen. Ja det var faktiskt lite kaos och jag tror inte vi kommer att åka utan pappa så många gånger till.

Jag läser bok på planet.


Helgen har varit bra men mycket folk som vill hinna träffa oss. Vi har varit som mest 12personer i ett och samma rum. 6barn och 6vuxna så ljudvolymen var rätt hög vissa gånger. Jag har tyckt att det varit sådär och har helst bara velat vara i mammas knä och titta på alla. Så fort jag och mamma har varit själva så har jag börjat prata och skratta och varit mitt vanliga jag, men jag har tyckt att det varit för intensiv helg och mest varit trött från resan på fredagen. När vi åker nästa gång så stannar vi nog längre och inte bara över en helg. Pappa har varit hemma och vaktat Berra, vi har saknat honom och han oss.

Veckan blir det till att förbereda inför julen. Handla fler julklappar, köpa gran, och göra julgodis med farmor på lördag. Pappa är på julbord med jobbet ikväll och mamma ska iväg i morgon, så hur vi ska hinna allt blir mycket intressant men det löser sig.

               
Kram

Titta på fiskar

Idag kunde vi äntligen lämna huset och åkte en sväng till Sickla. Mamma lämnade tillbaka ett par stövlar som hon köpt och inte var nöjd med sen åt vi en lunch. Jag sprang runt i alla affärer och tyckte det var super kul tills mamma sa att vi skulle åka hem och jag fick ett litet lätt utbrott med min härliga stämma som kan krossa glas. Vi köpte även lite saker som vi ska ha med oss till Norge. Ja vi kommer att åka som det ser ut nu men det borde väl inte hända så mycket på 24tim som gör att vi inte kommer iväg. Lilla Helene i Norge hade frågat min morbror om Ellen inte hade någon pappa och Malin någon man. Så gulligt att barn tänker så mycket, bara för att jag och Ellen åker själva till dem så tänker se genast att någon fattas i familjen.

Jag har dock inte fått tillbaka matlusten men jag är smittfri eftersom jag inte kräkts på mer en 48tim. Mamma och pappa verkar ha klarat sig undan denna gång vilket är väldigt skönt. Mamma har spritat och tvättat allt som kommit i hennes väg. Just nu är jag på ett jävla humör, jag vill ingenting och står bara och säger nej nej nej och sträcker upp armarna till mamma. Ja då var vi inne i en sådan period igen, en tung period med mycket gnäll och skrik. Men vad vore livet utan småbarn??????

När vi var i Sickla idag så gick vi in i en djuraffär och tittade på fiskarna (eftersom de var i början på affären så gick det bra, mamma är livrädd för råttorna som bor längst in så dit går vi inte). Fiskar var väldigt kul och vi satt en lång stund och tittade på dem tills vi hittade en fisk som fastnat i pumpen och låg uppochner. Vi var tvugna att säga till personalen så de lossade fisken och den simmade iväg igen, dock uppochner.



Kanin är alltid med vart vi en är.....

Kram

magsjuka

Ja det var magsjuka som spökade. Inatt vaknade jag och spydde ner hela sängen och mitt rum. Vi jobbade som et team här hemma. Mamma skurade och bytte sängkläder och la in en tvätt i tvättmaskinen kl 01.30 och pappa tog hand om mig och vi badade och bytte kläder. Sen var det bara att försöka somna om igen.

Nu idag har jag spytt en gång till såklart i soffan. Jag har druckit lite välling och lite vatten i alla fall. Planen är att jag och mamma ska åka till Norge på fredag så vi hoppas att vi har varit kräk fria i 48tim och kan åka som planerat. inte så poppis att smitta ner 6barn i Norge samt en del på flyget. Tror inte vi blir så omtyckta då.

Ja nu blir det vila och titta på tellitubbis som jag tycker om. Kram

spruta

Fy idag var dagen då jag skulle ta vaccin spruta. 1års sprutan som var två sprutor, ett i varje ben. Jag var super duktig men vart väldigt ledsen. Sköterskan visade först på dockan hur man gjorde sen fick jag mina sprutor. När vi kom hem blev det en välling lunch sen vila. I morse vaknade jag tidigt men mamma var så trött så hon somnade om och vaknade inte fören 08.00 helt förvirrad. Bilen skulle till besiktning kl 09 så det var bara att sätta fart. Men när jag skulle dricka min morgonvällning så spydde jag över hela soffan och lite till så det vart pappa som fick ta mammas bil till besiktningen och sen ha den över dan på jobbet. Tur att vi har pappa. Vi sattsade på att ta oss till bvc för vaccin istället.

Jag är nog inte magsjuk utan satte i halsen när jag drack vällingen, men som ni vet har jag helt sjuka kräk reflexer så när jag spyr då spyr jag. Bara att vänta och se om jag blir magsjuk eller vad det nu är. Vi ska ju till Norge på fredag så vi hoppas att vi ska hålla oss friska så vi kan åka.

Dagen blir nog väldigt lugn med en promenad ner till konsum på sin höjd. Tråkigt väder är det så det blir en tur i åkpåsen i vagnen. Nästa år blir det nog en resa i november till solen för de här blir man deppig av. Eller om man åker och får se lite snö någonstans är också ett alternativ.
 
Kram

Julbak

Igår torsdag så var jag hos mormor för mamma skulle till läkaren inne i stan och ville inte ha med mig. Allt gick bra och jag var på ett strålande humör. Mormor och jag diskade, sjöng sånger och åt mellis mysigt! Mamma tog t- banan för första gången på ett år. Herregud det är fullisar och äckliga människor överallt så känslig var mamma inte förut, måste vara efter man fått barn och får en annan syn på saker. Ja allt förändras...

Idag har vi varit och lekt med mina vänner Noel och Felicia. Vi åkte hem till Filicia och hälsade på och lånade hennes leksaker det var super kul. Jag knallar mest runt nu men det blir några riktiga fall rakt ner i backen fortfarande. Felicia hade som en köks ö man kunde springa runt runt och det var nog det roligaste. Mamma tror att jag har lite ont i halsen för jag är väldigt hes och vill inte äta mat och så har det varit några dagar nu, men ingen fara på taket ännu alla är mer eller mindre förkylda.

Jag och mina vänner tittar ut genom fönstret hemma hos Flisan (Felicia)


Vi ska även baka lussebullar idag för jag och mamma åker till Norge nästa fredag och då hinner vi inte. Så typiskt, bara för att vi ska åka bort nästa helg som vi aldrig gör annars händer super mycket saker. Vi har blivit bjudna på luciafika/julmarknad hos några vänner samt att det är luciatåg i kyrkan som jag skulle vara med på och det är hundmässan. Ja så blir det ibland, men det ska bli kul att åka till Norge också och hälsa på alla. Pappa får gå på luciafikat/julmarknad själv på lördagen hos våra vänner.

Helgen blir lugn, mamma och pappa ska handla julklappar i morgon lördag och gå och se: luftslottet som sprängdes, jag ska vara hos farmor under tiden.
Söndag jobbar mamma så jag och pappa ska gå på julmarknad på siggesta gård med fam Widén.

Kram


Sång i kyrkan

Idag på öppna förskolan var det sångsamling i stora kyrkan. å vad kul jag tycker att det är. klappar händer och sjunger med är det jag tycker bäst om. Efter lunchen tänkte mamma att jag var super trött och skulle packa ihop för att åka hem men jag hade andra planer. Jag gick runt överallt och hälsade på andra barnen och ville inte gå hem. Nu om mamma säger: Ellen nu sak vi gå hem eller nu ska vi vila, då sticker jag. Antingen kryper jag allt vad jag kan eller så springer jag ifrån mamma och blir galen när hon tar upp mig och skriker rakt ut med min fina stämma som skär i öronen på folk. 1,5tim tog det innan jag ville sova min vila på dagen.

I helgen har moster Linda och Micke varit på besök. Vi har lekt och sen har vi haft lite vänner över på middag på lördagen, trevligt! Mamma och moster var på horse show hela söndagen så jag och pappa, Micke var hos morfar en sväng sen åkte vi hem och tittade på fotboll och åt pizza.

Igår var jag och mamma hos mormor, hon är sjukskriven igen och är rätt dålig så vi var där och piggade upp henne med att dra ut allt i skåpen och röja runt. Mormor ska passa mig över lunch när mamma ska till doktorn på torsdag så slipper jag följa med och störa. Mamma ska ta t banan in till stan då som hon inte gjort på väldigt länge. Herregud vilka lantisar vi är....

Ja veckan blir nog full av lek och bus och lite gnäll, och med det menas det att hänga vid mammas ben och gnälla. Mamma ska jobba onsdag och söndag, då blir det jag och pappa som får leka.
Vi hade önskat att pappa kunde ta över hemma nu men det går tyvärr inte, så är det när försäkringskassan inte täcker upp till full lön. Man har ju sina räkningar att betala och det är något som måste göras vi kan ju inte flytta för att pappa ska vara hemma med mig. Pappa ska ta inskolningen med mig i maj och sen vara hemma över sommaren när förskolan har stängt. Det blir mysigt.

Kram

RSS 2.0