äppelkaka

Idag var jag och mamma hemma. Jag sov till 07.30 vilken lyx. Efter lunch kom Noel på besök med en super god äppelkaka som Noels mamma hade gjort. Mums.
Pappa har beställt en ny bil idag, ska bli så spännande att få åka en jeep i stället för en saab. Mamma och jag begav oss till sickla och köpte en ny vinterjacka till mamma eftersom hon inte hade någon och det har verkligen blivit kallt ute. Det vart en från Stadium, ja en helt vanlig röd helt enkelt. Ekonmin tillät ingen annan jacka. Jag ville helst inte sammarbeta med mamma under tiden och tillslut vart jag nersläppt på golvet i affären och det var super kul. Sen kom pappa hem med nya vinterskor till mamma och pappa från timberland. Jag fick inget, men jag hatar att ha skor på mig så det övar vi på lite varje dag eftersom en dag måste jag ha skor på mig. Men jag sparkar gärna av mig skorna så fort de kommer på. Ja då var även mamma och pappa redo för vintern.

I morgon blir det lunch hos gammlemormor, det var super länge sen vi sågs så det ska bli kul. Mamma är lite nervös över att jag ska röja sönder gammelmormos hem men det ska nog gå bra hoppas vi på. Jag är snabb som en vessla när jag kryper fram över golvet.

Mamma är fortfarande sjuk och det blir nog ingen kryssning med tjejerna på fredag tyvärr för hennes del. Nu har mamma varit sjuk i 1 vecka och det är inte kul för någon. Hoppas att det löser sig nästa vecka på onsdag då det ev blir en operation för mamma och pappa får vara hemma med mig några dagar.

/Ellen


öpnna förskolan

Idag har vi varit på öppna förskolan. Å vad kul det var med alla barnen som satt i ring och sjöng, jag kröp runt och ville inte sitta still och sjunga. Roligast var nog damen som spelade gittar och sjöng, jag ville helst krypa upp till henne och ta gitarren. När vi sjungit klart lekte Noel, jag och "Flisan" en stund innan det var dags att ta bussen hem igen. När vi kom hem var det så fint väder så mamma och jag ville inte gå in så det vart en vända i sandlådan med Elsa.

                                                                                                                                      
I morgon ska vi försöka ta oss en tur till öppna förskolan på fm om natten blir bra och vi orkar. Inatt hostade jag så mycket att jag fick sova brevid mamma, eftersom det är rätt jobbigt att gå fram och tillbaka mellan rummen hela natten så fort jag vaknar av hostandet så vart det så. Mamma är förvånad över hur en liten bebis på 70cm kan ta så stor plats i en säng. Mamma låg på kanten och jag över hela pappas sida. Pappa valde att sova på övervåningen så han fick en hel natts sömn inför jobbveckan.

Nu har pappa och mamma bokat in en helg med spa och övernattning i oktober. Mamma ser fram emot sömn massage och god mat...

kram


sjukstuga

jaha då var vi sjuka igen. Jag är förkyld och hostar och mamma är också förkyld. Varför är det alltid så att vuxna blir mer sjuka en vi barn??? Ja det har bara varit super jobbig helg och slut på veckan med sjukdommar och plötsliga läkarbesök.

Idag söndag ska vi ta oss till morfar för att få lite middag och jag ska få lite lek och stimulans. Ska bli skönt att göra något annat en att bara vara hemma idag. Det som varit bra är att pappa kunnat vara hemma mycket nu när vi varit sjuka annars hade det nog inte gått eftersom mamma legat på golvet medans jag lekt för att hon mått så dåligt. Nu hoppas vi på en vecka med lek och öppna förskolan. Inatt var ville jag inte somna om och var vaken från 01.30 till 04.30 härligt!!!! Sen sov jag till 08.30 och nu har jag sovit två timmar med pappa super skönt. Men nu måste det bli ett slut på dessa nätter eftersom mamma och pappa blir lite lätt galna av sömnbrist.

Kram

Lunch hos moster

Idag har jag och mamma varit hemma hos moster Frida på lunch. När vi kom dit var allt städat och fint och när vi åkte därifrån såg det ut som hela havet stormar med korv och bulle på golvet. Stackars Frida!!! Trevligt var det fast jag inte var på så bra humör. När vi kom hem tittade Noel förbi, å vad glad jag blev när det ringde på dörren och Noel stod där. Jag skrattade och klappade händerna.
Noel och jag hade disko hemma, vi lyssnade på musik och stod mot tvbänken och dansade i takt, såg mycket roligt ut enligt mamma och Therese.

                                                                       Här ser man min enda tand, och jag har även hårspänne i håret dagen till ära.

Igår var vi på babykonsert i kyrkan. Det var 20 barn som satt i ett kuddhav och lyssande på musik och lekte, super mysigt. Efter var det lek och fika på öppna förskolan. Jag är fortfarande inte så glad på dagarna och testar mamma hela tiden och ibland brinner det för mamma och hon måste gå ut och skrika rakt ut eller räkna till 10 några gånger för att inte bli en urvriden disktrasa i slutet av dagen. Det är rätt jobbigt för mamma just nu eftersom jag är helt galet mammig, men det är väl en period som alla andra och det går väl över snart. Tur att pappa kommer hem tidigt och kan lösa av mamma så hon kan samla kraft till nästa dag eller göra något själv på kvällen. Det behövs ibland.

I morgon hoppas vi på bättre väder så vi kan vara ute och leka.

/Ellen


Stan med mamma

Idag var vi tvugna att åka in till stan för mamma skulle till doktorn. Som tur var följde Elin med och kunde passa mig under tiden mamma var hos doktorn. Efter läkarbesöket gick vi en sväng på åhlens barnavdelning. Gud vilka fina kläder de hade. Mamma kunde inte låta bli att köpa en rosa tröja till mig och ett par randiga byxor till... När vi kom hem gick vi till sandlådan och lekte med Elsa. Jag och Elsa lekte i en lekstuga som står på gården, vi stod brevid varandra i ett fönster och låssades sälja glass.

Elsa har börjat på dagis och har lärt sig lite hyss och jag ser och lär hela tiden, av mammas förtvivlan. Vi vart bjudna på middag där idag eftersom pappa är borta med jobbet över natten mycket trevligt och kul. Det går så snabbt nu när jag är i farten så folk hinner inte med. Mamma kom ut från toaletten och ser att jag sitter med ett lock i handen som tillhör sweetchilisåsen, och vid en närmare titt så har jag faktiskt hela såsburken i knät. Härligt!!!! Mamma vart utan sås och jag utan byxor.

Igår var jag och mamma hemma hos mammas kompis på lunch. När vi kom hem så plingade det på dörren och Noel kom över ett tag och lekte med mig, super mysigt och kul. Tur att man har vänner som bor så nära så man kan ses nästan varje dag om man vill det.

Jag och Noel går tillsamans med gåvagnen.


Kram

Skratt och lek

Vi är lite dåliga på att blogga på sista tiden men det är så mycket annat som ska hinnas med, och när mamma väl sätter sig ner på kvällarna så är hon så trött och orkar inte skriva. Men vad har vi gjort då sista dagarna? I helgen var pappa på golfresa och jag och mamma var själva, vi åkte och handlade och åt en lunch ute med Elin på lördagen. Sen fick mamma hög feber på kvällen så den kvällen vart mest sova.
På söndagen kom morfar och Lena, de hjälpte oss med vår slänt som inte såg klok ut men som nu super fin. Tack för all hjälp! Mamma fick då även tid till att städa huset, medans jag och morfar gungade och plockade blåbär i skogen. Det var så mysigt att de var här hela dagen och lekte med mig. Jag hade varit på super dåligt humör och sken upp som en sol när morfar kom.

Igår var vi bara hemma för mamma kändes sig inget vidare, så pappa kom hem efter lunch och tog hand om mig, vi åkte till plantagen och köpte rosor som vi planterade utanför huset. Idag har jag och mamma varit nere vid sjöliden och sjungit med alla andra barnen, jag tycker det är super kul och kryper runt till alla barnen och ska hälsa och pussas vilket inte alltid är så populärt hos de andra som tycker jag är en aningens påträngande när jag kommer. När vi sjunger klappa händerna så klappar jag händerna och imse vimse spindel gör jag rörelserna till.

I morse började morgonen kl 05.30 och jag somnade igår 20.30 eftersom jag har kommit på att jag inte ska sova på kvällarna, så nattningen tar då ibland 1,5tim. Härligt tycker mamma!!!!  I morse hittade mamma mig ätandes på blommorna i fönstret vilket vi inte tror är det bästa att äta, men gott var det i alla fall. Nu när jag vaknar från em vilan blir det en sväng till sandlådan i parken, sen middag.

Bilder kommer lite senare.

Kram

Sjukstuga.

Ja det är fortfarande sjukstuga här hemma. Börjar blir lite tröttsamt nu. Igår var jag hos doktorn och kollade upp varför jag har vattentunna diarrér som inte vill sluta, vi ska tillbaka i morgon och lämna lite prover m.m. har även gått ner lite i vikt eftersom jag inte får behålla någonting i stort sett. Tror mamma byter upp till 15 blöjor om dagen. Så länge jag kissar så ska jag i alla fall inte bli uttorkad enligt läkare. Men idag har det inte varit mycket av den vara heller. Vi hoppas att det ger med sig snart och blir bättre. Nu är vi trötta på sjukdomar. Är det inte katten som är sjuk så är det jag eller mormor. Nej nu får det bara vara nog tycker vi. Vi blir drabbade med allt just nu känns det som.

Eftersom jag inte ska träffa andra barn då jag har detta så har jag och mamma mest varit hemma i veckan. Idag har vi lekt med Elsa i sandlådan ett tag på em, det tycker jag var super kul och ville inte gå hem. Idag har jag även åkt på en snyting av Berra, han tröttnade och slog mig med tassen några gånger (utan klor). Så fort jag har chansen så drar jag honom i svansen och det är nog inte så kul för en katt, men väldigt kul för mig... Stackars Berra.

Helgen blir den även lugn för engångs skull, pappa ska på golfresa från lördag till söndag så jag och mamma blir själva och det ska faktiskt bli mysigt att bara vara hemma en helg. Elin, mammas kompis även Elsas mamma kommer över på lördag och vi ska laga lite god mat, Elsa är inte hemma så hon följer tyvärr inte med.
 
Ja det vart mycket bajsprat idag i bloggen men det är så mitt liv är just nu, bajs, bajs, bajs.

Jag äter blåbär naken i stolen.

Sjuk!!!

Fy, det är inget vidare att vara sjuk. Jag vart förkyld i torsdags och nu har jag super hosta och diarré. Mamma har vart och köpt majsvälling som ska vara bra för magen, hostan kan man inte göra så mycket åt tydligen. Det som är jobbigt är att jag inte riktigt kan sova när jag hostar hela tiden på nätterna. Om jag har feber i morgon sa sjukvårdsupplysningen att jag ska till vårdcentralen och visa upp mig. Vi håller tummarna att det blir bra snart.

I helgen har det varit full rulle. Emma och Linda har varit här och hälsat på och jag har sovit hemma hos morfar och den andra mormorn från lördag till söndag. Mamma och pappa har haft en stor kräftskiva hemma som inte var för barn därför sov jag borta.... Söndagen vart lugn, mamma och pappa var lite trötta efter kalaset och jag mådde inget vidare så det vart mest mys i soffan och tidigt i säng för alla.

idag har jag och mamma också bara varit hemma och tagit det lugnt, det vart ingen öppen förskola för mig eftersom jag är sjuk. En promenad ner till konsum tog vi i alla fall så vi kom ut en sväng i det fina vädret. Får se hur jag mår i morgon men någon dag måste jag och mamma till Ikea. Vår matta i vardagsrummet överlevde inte kräftskivan och det behövs skaffas en ny, ser så tomt ut utan och Berra har ingenstans att sova. Vi har varit lite dåliga med kameran idag så bilder kommer senare.

Kram

fixar dag...

Idag har varit en riktig fixar dag. Det var tänkt att jag och mamma skulle in till stan och möta moster Frida för att handla en present till moster Emma som fyller år på fredag. Men eftersom jag tyckte det var morgon kl 05 så kände mamma att hon var tvungen att vila när jag vilade på morgonen, så det blev Nacka Forum en snabbis i stället. Efter det åkte vi till Ica Maxi och storhandlade inför kräftskivan i helgen, det vart inte en liten summa när vi skulle betala.... Vi köpte engångs saker och det är väldigt dyrt tydligen. Jag satt i kundvagnen och tjoade så hela Ica vart nog glada när vi gick därifrån, för det är väldigt hög volym när jag sjunger och pratar.

Jag försöker ta ljuslyktorna på fönsterbrädan, det är mycket aj aj nu.
Igår var jag och Noel på saltsjöbus, det är ett lekland med café i som ligger i orminge. Vi hade kul men det var lite läskigt med alla stora barn som sprang runt. Vi hittade ett rum som passade oss som hette "tysta rummet" där kunde man leka med saker och läsa lite böcker. Mamma är lite orolig över att jag ska bli sjuk för jag stoppar allt i munnen och även slickar på golv, ja jag vet det är skit äckligt, blir inte jag sjuk eller magsjuk snart då är det ett under. Min tand växer så det knakar, nu ser man den riktigt ordentligt, men det ser lite roligt ut eftersom det bara är en. Jag har även lärt mig att vinka och klappa händerna.

I morgon fyller morfar år och Emma kommer hem från London och hälsar på. På fredag kommer moster Linda och då alla ska ses och äta en mysig middag tillsamans, det är inte ofta mamma har alla sina syskon hemma på samma gång. Mysigt!

Jag plockar ut allt i väskan, det är därför plånboken inte finns där när man bla är och handlar...


RSS 2.0